Boek Lokal - Bart Van Loo – De Bourgondiërs

Tijdreis naar de middeleeuwen

zo 23/06/2019 - 15:00
Literatuur
90'
ticketinfo volgt

Ticketprijzen

€ 5

Schrijver Bart Van Loo is een begenadigd verteller en komt na Napoleon met een nieuw pakkend verhaal op de proppen.

Deze keer vertelt hij over de wonderlijke aartsvaders van de Nederlanden: De Bourgondiërs. 

Om te beseffen waar we vandaan komen, moet je de fascinerende middeleeuwen doorkruisen. Bart neemt de toehoorders op sleeptouw langs brandstapels en feestelijke banketten, de pest en riddertoernooien, Jeanne d’Arc en Filips de Goede, schizofrene koningen en geniale kunstenaars, de prachtige beeldhouwwerken van de vergeten Klaas Sluter en de wereldberoemde schilderijen van Jan van Eyck.

Hij nodigt u uit voor een tijdreis naar het middeleeuwse Parijs, Dijon, Brugge, Gent, Mechelen, Lier, Delft, Gouda… Zijn zoektocht voert hem naar het ontstaan van de Nederlanden in de vijftiende eeuw. En wat blijkt? De Lage Landen zijn een Bourgondische uitvinding.

Meer dan drie jaar lang werkte Bart aan zijn nieuwe vuistdikke boek. Hij is gretiger dan ooit om ons duidelijk maken waar wij vandaan komen. Met een Frans-Bourgondische bril op reist Van Loo door onze nationale geschiedenis.

Niet te missen.

 

In de pers

‘Leest als een trein. Komt aan als een mokerslag. Een meesterwerk.’ ***** (De Morgen)

‘Deskundig in zijn fundering in de jongste wetenschappelijke inzichten, maar ook lichtvoetig en met zwier verteld. Een proeve van groot meesterschap.’ (Frits van Oostrom)

De Bourgondiërs is reclame voor alles wat met geschiedenis te maken heeft, zozeer druipt het vertelplezier van dit boek af.’  ***** (Het Nieuwsblad)

‘Een ijzersterke kandidaat als beste geschiedenisboek van 2019.’ ***** (De Telegraaf)

ticketinfo volgt

Ticketprijzen

€ 5