BITE ME - geannuleerd

Collectief herman
wo 30/11/2022 - 20:00
Geannuleerd
90'
GEANNULEERD

Ticketprijzen

  • pay what you can: € 8 - € 12 - € 16 - € 18 - € 20
  • € 3,20 voor UiTPAS met kansentarief
  • geen andere kortingen

Voorstelling geannuleerd

Omwille van productionele redenen wordt de voorstelling BITE ME geannuleerd.
Tickethouders worden persoonlijk op de hoogte gebracht.

------

Al eeuwenlang staat de vampier symbool voor macht en onderdrukking. Aan de andere kant wordt het beeld doorheen de geschiedenis gebruikt om minderheidsgroepen te demoniseren en uit te sluiten. Maar in de locatievoorstelling BITE ME breken de vampiers uit deze klassieke verhaalstructuren om hun bestaansrecht te reclaimen.

Kan de esthetiek van macht gebruikt worden om onze eigen onderdrukte identiteiten niet alleen een stem te geven, maar ook te botvieren? Hoe gebruiken we horroresthetiek om onderdrukkende denkpatronen en systemen uit te dagen? En waar vinden de onsterfelijken schoonheid in hun wereld van bloed en duisternis?

Deze wezens van de nacht trekken zich terug in de ruïnes van onze consumptiemaatschappij, in achtergelaten winkelpanden en lege bankgebouwen. Collectief herman nodigt je uit om deze vampiers in hun verborgen woonplaats te ontmoeten. Ze zijn dichterbij dan je denkt.

Collectief herman bestaat uit vijf jonge theatermakers die samen afstudeerden aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. Ze maken speelse, maatschappijkritische en conceptuele voorstellingen waarbij de klassieke theatercodes worden bevraagd en/of doorbroken. 

Ze maakten al een diepe indruk met hun voorstelling Vier sterren en waren vorig seizoen bij ons te gast met Anatomie Antigone, samen met de Roovers.

Credits

concept herman spel Lois Lumonga Brochez, Kenneth Cardon, Alice De Waele, Daan Idelenburg, Sara Lâm en Milan Vandierendonck eindregie Isabelle Houdtzagers geluid Tom van den Brande decor Nik Naudts en Rosa Schützendorf kostuum Rosa Schützendorf licht Ellie Bryce bewegingscoach Lisa Groothof en Arnold Put productie herman, Ann Schoeters coproductie Zomer Van Antwerpen en Monty