Benefietconcert pianorecital ten voordele van Oekraïne

Vitaly Samoshko
za 21/01/2023 - 19:30
Klassiek
Gastvoorstelling
2 uur

Ticketprijzen

€ 40 (rang 1) - € 32 (rang 2) - € 20 (rang 3) - € 10 (rang 4)

De opbrengst van het concert gaat integraal naar het Noodfonds KU Leuven Oekraïne.

ALFAGEN (de Alumni vereniging van de faculteit geneeskunde) organiseert in samenwerking met de KU Leuven een benefietconcert ten voordele van Oekraïne.Het is een uitzonderlijk voorrecht dat hiervoor beroep kan gedaan worden op de medewerking van Vitaly Samoshko, eerste laureaat van de Koningin Elisabeth wedstrijd voor piano in 1999 en zelf Oekraïner van geboorte.

Hij begon zijn studies piano aan het muziekconservatorium van Charkov zijn geboortestad en later aan de Internationale Piano Acedemie Incontri col Maestro in het Italiaanse Imola. Hij behaalde al vroeg talrijke en belangrijke internationale prijzen. Zijn eerste prijs in de Koningin Elisabeth wedstrijd betekende de start van een wereldwijde internationale carrière.

Vitaly Samoshko heeft gespeeld op talloze grote festivals en concerteerde met wereldberoemde orkesten en dirigenten in alle delen van de wereld. Sinds 2001 werd België zijn tweede thuisland en sedertdien heeft hij meerdere CD opnames gerealiseerd. Hij wordt vaak gevraagd om masterclasses te geven en fungeert als jurylid en adviseur op internationale wedstrijden. In 2005 werd Vitaly Samoshko professor aan het muziek conservatorium van Gent.

Sinds het uitbreken van de oorlog in Oekraïne zet hij zich samen met zijn familie intens in om gevluchte landgenoten op te vangen en verder bij te staan.

Programma:

  • Sonate op 27 n2 - Ludwig Van Beethoven
  • Consolation op 9 – Viktor Kosenko
  • Nocturne op 27 n2 – Frédéric Chopin
  • Suite bergamasque – Claude Debussy
  • Sonate n7 op 83 – Sergej Prokofiev

deuren: 19.00 uur
concert: 19.30 uur
einde: 21.00 uur

Credits

organisatie ALFAGEN (de Alumni vereniging van de faculteit geneeskunde) in samenwerking met KU Leuven

www.alfagen.be
koninginelisabethwedstrijd.be