Bach - O süsser Trost - ONLINE

Filmconcert met het gloednieuwe Contius-orgel in Leuven

a nocte temporis & Reinoud Van Mechelen
za 20/02/2021 - 20:00
Geannuleerd
Muziek, Klassiek
60'
Dit evenement is gratis

Programmawijziging door het gezelschap: "Tot onze spijt moeten wij door omstandigheden de opname en dus ook de streaming van het programma 'O süsser Trost' op 20 februari annuleren. We zijn echter verheugd om te kunnen melden dat we dit programma live zullen kunnen brengen met het mooie nieuwe Contiusorgel in de Sint-Michielskerk eind mei. We hopen dat we u daar allen zullen kunnen begroeten en kijken daar nu al naar uit!"

a nocte temporis & Reinoud Van Mechelen starten het nieuwe jaar met de troostende muziek van J.S. Bach. Na Erbarme dich en Ich habe genug presenteert het ensemble het cantate-programma O süsser Trost, met enkele cantates die Bach schreef als cantor in Leipzig.

De geplande concerten van dit programma in Brugge, Brussel en Leuven werden helaas noodgedwongen geannuleerd, maar we maakten van de nood een deugd: we nemen twee cantates op aan het gloednieuwe Contius-orgel van Joris Potvlieghe in de Sint-Michielskerk in Leuven.

Solisten van dienst zijn, naast Reinoud Van Mechelen zelf, sopraan Lore Binon, contratenor William Shelton en bas Tomas Kral.

Online via Facebook en Youtube op 20 februari