Anatomie Antigone

Anatomie Antigone

De Roovers & theatercollectief Herman
Theater
95' - zonder pauze

Ticketprijzen

€ 18 (rang 1) - € 16 (rang 2) - € 13 (rang 3)

check onze kortingen

Anatomie Antigone vertelt het mythische verhaal van koning Kreon die zijn nicht Antigone ter dood veroordeelt omdat ze het lichaam van haar broer, Polyneikes, op eervolle wijze heeft begraven terwijl dat door hem verboden was. Die verzetsdaad is voer voor uiteenlopende commentaren gebleken, vanuit politiek en filosofisch, psychoanalytisch en feministisch perspectief. Anatomie Antigone gaat over verzet tegen de gevestigde orde, over de complexiteit van de macht, over een jonge generatie die zich niet laat dicteren.

De Roovers maken en vertellen dit verhaal dan ook samen met die jonge generatie: de productie wordt een samenwerking tussen de Roovers en theatercollectief Herman, toneelspelers die in 2019 zijn afgestudeerd aan het Antwerps conservatorium.

Antigone werd voor het eerst opgeschreven door Sophockles in de vijfde eeuw voor Christus.Voor Anatomie Antigone construeren de twee theatergezelschappen een caleidoscopische voorstelling met het ijsbergtopje van die traditie. De swingende bewerkingen van Anne Carson vormen de basis en worden aangevuld met persoonlijke anekdotes, gedichten, stukken uit krantenberichten en essays. Zo wordt het geheel een anatomische studie van wat het onbegraven lijk van Polyneikes bij de verschillende tragediepersonages teweegbrengt.

Credits

www.deroovers.be

van en met Kenneth Cardon, Loïs Brochez, Sara De Bosshere, Daantje Idelenburg, Sara Lâm, Luc Nuyens, Sofie Sente en Milan Vandierendonck scenografie Stef Stessel kostuum Pynoo dramaturgie Matthias Velle lichtontwerp en techniek Bert Vermeulen geluidsontwerp en techniek Wim Bernaers productie de Roovers spelen vzw foto Stef Stessel