Anatole

Comp. Marius
di 31/01/2023 - 20:00

Ticketprijzen

  • pay what you can: € 8 - € 12 - € 16 - € 18 - € 20
  • € 3,20 voor UiTPAS met kansentarief
  • geen andere kortingen

De Weense arts en auteur Arthur Schnitzler schreef Anatol in 1893 als zijn eerste toneelstuk. Het is een verzameling van zeven korte eenakters waarvan Comp.Marius er vijf bewerkte tot een vinnige voorstelling. De verschillende aktes lopen vlot in elkaar over.

Anatole (gespeeld door Kris Van Trier) houdt er als levensgenieter verschillende minnaressen op na. Zelf neemt hij trouw zijn niet zo serieus, maar hij is wel beducht voor de ontrouw van zijn vrouwen. Die zorgen deelt hij mee aan zijn beste vriend Max (gespeeld door Herwig Ilegems) die wat meer met beide voeten op de grond blijft.

Mannen weten het als ze een scheve schaats rijden. Maar vrouwen bedriegen mannen net zo goed. Alleen… zijn ze er zich niet zo van bewust, meent Anatole. Achter een masker van wispelturigheid en nonchalance verbergt hij twijfels en jaloezie. De affaires volgen mekaar in snel tempo op, maar zijn onrust blijft. Een beetje zoals Don Juan, lijkt Anatole nooit echt gelukkig te zijn, omdat al zijn relaties uiteindelijk mislukken.

Het duo Van Trier-Ilegems steelt de show als de onafscheidelijke Anatole en Max. Evelien Bosmans schittert in haar subtiele invulling van de verschillende vrouwenrollen, Cora, Gabriele, Bianca, Annie en Ilona. 

Een lichtvoetige en grappige voorstelling over de misverstanden tussen mannen en vrouwen.

  • met gratis inleiding om 19.15 uur door de acteurs in 30CC/Minnepoort - foyer

“Anatole is een perfecte match met het seizoensthema van de curatoren: verbondenheid. In deze voorstelling komt de liefde in al haar facetten aan bod. Bedriegen of bedrogen worden? (Citaat van curator Doke Dilen)

In de persCredits

www.marius.be

tekst Arthur Schnitzler tekstbewerking Kris Van Trier, Herwig Ilegems, Waas Gramser spel Kris Van Trier, Herwig Ilegems, Evelien Bosmans, Lukas De Wolf kostuums Thijsje Strypens, Clo Leliaert foto Raymond Mallentjer

Kijk ook eens bij:

WOODY

Woodman
di 23/05/2023 - 20:00