An Evening with Willy Vlautin (US) + concert the Delines (US)

An Evening with Willy Vlautin (US) + concert the Delines (US)

zo 08/05/2022 - 20:00
Muziek, Literatuur
20.00 uur: booktalk (in English) - 21.00 uur: Concert The Delines featuring Willy Vlautin

Ticketprijzen

  • € 12 - check onze kortingen
  • ongenummerde plaatsen

Willy Vlautin

Willy Vlautin (Reno, 1967) is schrijver en singer-songwriter van de band The Delines. Eerder was hij de frontman van de rockband Richmond Fontaine. In zijn veelgeprezen boeken beschrijft hij de Amerikaanse Midwest en de omstandigheden van mensen onderaan de maatschappelijke ladder. Zijn romans Motelleven en Lean on Pete werden beiden succesvol verfilmd.

Auteur en muzikant Willy Vlautin vertelt over zijn nieuwe boek De nacht valt altijd. In deze aangrijpende Amerikaanse roman toont Vlautin de impact van door hebzucht en opportunisme gedreven gentrificatie op het leven van de gewone man.

Over het boek:

Lynette is uitgeput: ze zorgt voor haar fragiele broer Kenny, heeft meerdere slechtbetaalde baantjes en probeert tussendoor ook nog een studie te volgen. Op zoek naar onafhankelijkheid spaart ze al jaren elke cent die ze verdient, in de hoop dat ze ooit een hypotheek zal kunnen betalen voor het huurhuis in Portland dat ze deelt met haar moeder en broer. Ze is bijna zover, maar als het plan gesaboteerd wordt door haar onverschillige moeder, wendt Lynette zich uit wanhoop tot schimmige kennissen uit haar verleden. Ze wordt geconfronteerd met morele beslissingen die haarzelf en haar geliefden in gevaar kunnen brengen. Hoe ver durft ze te gaan voor haar vrijheid?

The Delines

The Delines zijn op een bijzondere manier ontstaan. Een band uit Portland met zangeres Amy Bone, vroeger lid van The Damnations en zanger-gitarist-schrijver Willy Vlautin van Richmond Fontaine.

Amy Boone dacht in eerste instantie enkel mee op tour te gaan met Richmond Fontaine om de achtergrondzang te doen. Echter bleek de muzikale klik tussen de achtergrondzangeres en frontman Willy Vlautin zo sterk te zijn, dat ze besloten samen een album te maken. Samen brengen ze, naar eigen zeggen, retro countrysoul. Hun songs klinken zowel broken-hearted als optimistisch.

in 2014 brachten ze hun debuutalbum Colfax uit. In 2019 verscheen opvolger The Imperial. Het album kwam meteen binnen op 1 in de UK Americana Charts en kreeg lovende reviews van de pers.

Beide albums bevatten een ontspannen mix van countrysoul en verhalende teksten.

Nu doen ze opnieuw de oversteek om hun nieuw album te komen presenteren.

  • In het kader van druk in Leuven

Credits

organisatie uitgeverij Meulenhoff