Almeraya Flamenca

Support: Myrddin & Imre

wo 13/11/2019 - 20:00
Muziek, Fado & Flamenco
40' - pauze - 75'

Ticketprijzen

€ 22 (rang 1) - € 20 (rang 2)

check onze  kortingen

Almería staat er! Ooit was de provincie het zorgenkind van de regio Andalusië. En dat wil wat zeggen in het Spanje van (midden) vorige eeuw. Vooral dankzij haar intense groenten- en fruitteelt heeft de woestijnprovincie een enorme stap vooruit gezet. In die mate zelfs dat ze nu een van de meest welvarende provincies van het land geworden is. 

Dankzij die welvaart en dat recent verworven zelfvertrouwen kon ook de lokale flamencoscène een grote sprong voorwaarts maken. Ook op vlak van cultuur kunnen ze nu gaan oogsten, daar in Almería. Feit is dat het meest opzienbarende jonge flamencotalent tegenwoordig uit deze regio komt.

Deze dansers, gitarist en zangers hebben we voor je samengebracht in de productie 'Almeraya' (de oude, Moorse naam voor Almería). 'Almeraya Flamenca' staat voor historie, talent en zelfrespect. Maar het is vooral ongekunstelde en schitterende flamenco.

met Tony Santiago ‘El Negrillo’ (dans), Inés García ‘Inés de Inés’ (dans), Cristo Heredia (zang), Edu García (zang) en David Delgado ‘El Niño de la Fragua’ (gitaar)

PROGRAMMA

- Jaleos, groepsvoorstelling
- Cantes de Levante, Cristo Heredia
- Baile por Alegrías, Inés de Inés
- Instrumental por Bulerías
- Cante por Tangos, Edu García
- Baile por Soleá, Tony Santiago
- Fandangos a Cané
- Fin de Fiesta por Bulerías

Support: Myrddin & Imre

Myrddin De Cauter
, de jongste zoon van multi-instrumentalist Koen De Cauter, is een fenomeen in de hedendaagse muziekwereld. Op zijn 14de ontdekte hij de rijkdom en originaliteit van de flamencogitaar.
Myrddin trok naar Spanje om lessen te volgen bij flamencogrootmeesters als Gerardo Nuñez en Manolo Sanlucar.
Hij bleek niet zomaar een flamencogitarist te zijn, maar wel een uitzonderlijk talent. Zijn technische virtuositeit, zijn experimenteerdrang en zijn diep lyrisch beleven versmelt hij moeiteloos tot één geheel. Met zijn laatste album ‘Rosa de Papel’ bewijst hij dat grote flamencovirtuozen niet noodzakelijk uit Spanje hoeven te komen.

Myrddins dochter Imre, celliste, debuteerde aan zijn zijde op ‘Gent Jazz 2018’. Het ontluiken van een mooie carrière staat in de sterren geschreven. De muzikantenfamilie De Cauter schuift een nieuwe generatie naar voren.