Allemaal Beestjes

De Spiegel
zo 08/01/2023 - 14:00
zo 08/01/2023 - 15:30
Concert, Familie, Film
Eenvoudig Nederlands
40'
1,5 – 4 jaar

Ticketprijzen

€ 10 - check onze kortingen

Is je peuter of kleuter ook zo gefascineerd door allerlei kriebelbeestjes? Is het nieuwsgierig naar welke insecten er allemaal te ontdekken zijn onder elke steen? Een verrassend en verwonderlijk multimediaal filmconcert toont oude beeldfragmenten met insecten in de hoofdrol!

Onder elke vierkante meter schuilen honderden kriebelbeestjes. Lief, vies, piepklein en fascinerend: insecten! We denken dat we ze kennen, maar ze blijven ons verbazen. Vliegen proeven met hun pootjes, maar horen ons niet. Krekels tsjirpen zo lieflijk in hun eentje, maar veranderen in groep in allesverslindende moordmachines.

De Spiegel jongleert met de roots van cinema: van lumière tot de eerste filmexperimenten van kunstenaars en wetenschappers. In de schatkamers van filmarchieven en musea ontdekten ze oude filmfragmenten, allemaal met insecten in de hoofdrol. In Allemaal beestjes kriebelen ze over verschillende schermen en kunstige objecten onder de zoemende muzikale en theatrale begeleiding van een harpiste en een violiste.

  • Ga ook eens op knuffeltocht , een leuk extraatje voor of na de voorstelling.

Credits

concept, regie en scenografie Karel Van Ransbeeck spel en harp Jutta Troch spel en viool Astrid Bossuyt insectenfiguren Gino Rizzi decor Wim Van de Vyver productie De Spiegel coproductie De Studio in het kader van M KHA-De Studio producties beeld Senne Van Loock