Alabaster DePlume / Abel Ghekiere

vr 07/10/2022 - 20:00

Ticketprijzen

€ 14 - check onze kortingen

Tickets via STUK

ALABASTER DEPLUME

Een concert van Gus Fairbarn a.k.a. Alabaster DePlume is een onvergetelijke ervaring. Als een hedendaagse messias brengt hij een boodschap van verbondenheid en filantropie in een wereld die alsmaar harder wordt. Zijn absurdistische en humoristische ‘spoken word’ gaat hand in hand met heerlijke saxofoonmelodieën. 

Daarbij laat hij zich bij elk concert begeleiden door andere bevriende muzikanten uit Londen en Manchester. 

Het resultaat zijn avontuurlijke jamsessies gebaseerd op superbe songs zoals Don’t Forget You’re Precious en Be Nice To People

The Guardian vat het perfect samen als: “A reminder of how vital and adventurous music can be.” Na zijn concert op Artefact Sound in 2019 keert hij nu voor het eerst terug naar Leuven.

ABEL GHEKIERE

Het Antwerpse Abel Ghekiere was voor vele muziekliefhebbers één van de ontdekkingen van de coronaperiode. Hun debuutalbum Voor het verdwijnt, en daarna verscheen in 2021 bij Rotkat Records. 

Bijzonder is de combinatie van jazz, filmische ambient, folky toetsen en field recordings, zoals opnames van gesprekken of natuur. Het verhaal dat ze vertellen is er één van verdriet en troost. Prachtig op album, prachtig live. 

Abel Ghekiere wordt live bijgestaan door Tobias Volckaert (saxofoon), Ana van Liedekerke (cello), Maarten Joostens (gitaar) en Orlan Ghekiere (drum).

PROGRAMMA

  • 20.00 uur -  doors
  • 20.30 uur - Abel Ghekiere
  • 21.30 uur - Alabaster DePlume

+ doorlopende video installatie: Luke Fowler - Patrick

Gepresenteerd in samenwerking met STUK.

Bekijk en luister online