After all springville / disasters and amusement parks

Miet Warlop / Irene Wool
wo 22/03/2023 - 20:30
do 23/03/2023 - 20:30
Eenvoudig Nederlands
45'
Ook geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar

Ticketprijzen

€ 16 - check onze kortingen

Locatiewijziging
Door verbouwingswerken in STUK gaat voorstelling door in Manhattan ipv STUK.
Tickethouders worden persoonlijk op de hoogte gebracht.

----

After All Springville: een surrealistisch universum dat intrigeert.

Op het podium staat een huis. Het stoot kleurige rookslierten uit en wat later een man met een vuilniszak in de hand, klaar om buitengezet te worden. Rond het huis cirkelen vreemde wezens, half mens, half ding. Ze snuffelen rond, verleiden, schreeuwen om genegenheid. Het huis is een springplank voor de verbeelding.

De karakters kunnen alleen maar zijn wie of wat ze zijn. De tafel wil niet liever dan aantrekkelijk zijn om rijkelijk gedekt te worden. De elektriciteitskast staat op springen. Voor het oog van een camera op wieltjes vormt zich heel even een groep. Smile!

Alleen de toeschouwers bewaren het overzicht. Voor hun ogen voltrekt zich het ene na het andere individuele drama, onafwendbaar als de knallen tijdens een vuurwerk of een shoot out.

Tot het huis en het landschap de scène opnieuw inpalmen.
Alles gaat gewoon door.
Worden we getuige van een surrealistisch spektakel of krijgen we de onderliggende realiteit (eindelijk) te zien zoals ze is?

Twaalf jaar na de première neemt Warlop After all Springville opnieuw op als een herinnering die herbeleefd moet worden. Ze is er klaar voor. De tijd is er klaar voor. Wij zijn er klaar voor.

  In de pers

  • “Miet Warlop zet in After All Springville de deur naar een wonderlijk universum open. Haar theater is speels en zit vol grapjes, maar au fond onderzoekt ze de essentie van humaniteit. Fris, energiek en ontwapenend.” (**** De Morgen)
  • “Miet Warlop ontpopt zich als een springlevende homo ludens die eigen werelden creëert zonder vastliggende natuurwetten en logische verbanden. Zij schept een absurdistische wereld: maf, knotsgek, maar niet potsierlijk en would-be olijk. Alles zit gegoten in een strakke en goed getimede scenografie. Dat leidt in zijn – schijnbare – eenvoud tot een beeld van een surrealistische ruimte, vol verrassingen en verwondering.” (Theaterkrant.nl)

  Credits

  www.mietwarlop.com

  concept & regie Miet Warlop performance Hanako Hayakawa, Winston Reynolds/Emiel Vandenberghe, Myriam Alexandra Rosser/Margarida Ramalhete, Milan Schudel/Kevin Fay, Wietse Tanghe/Freek De Craecker, Jarne Van Loon kostuums Sofie Durnez productieleider Rossana Miele technisch directeur Patrick Vanderhaegen techniek Eva Dermul, Jurgen Techel, Bart Van Hoydonck productie Miet Warlop / Irene Wool vzw coproductie HAU Hebbel am Ufer – Berlin (DE), kc BUDA (BE), kc Vooruit (BE), PerPodium (BE), De Studio Antwerpen (BE), Internationales Sommerfestival Kampnagel (DE) met de steun van de taxshelter van de Belgische Federale Overheid, de Vlaamse Overheid, stad Gent (BE) met dank aan kc CAMPO (BE), TAZ – Theater aan Zee & cc De Grote Post (BE), Amotec (BE), Bennert Vancottem spreiding Frans Brood Productions