Acoustic Desert Night

Bombino (NE)
do 24/11/2022 - 20:00
Pop & Rock, Blues
80' (zonder pauze)

Ticketprijzen

€ 20 (rang 1) - check onze kortingen

De wereld beschouwt de Sahara als een hete woestenij, een broeihaard voor religieus extremisme en terroristen. Omara ‘Bombino’ Moctar wil ons graag op andere gedachten brengen. Het belangrijkste thema van Deran, zijn zesde Grammy-genomineerde album, is zijn thuis in de woestijn. Hoe moeten we deze bijzondere plaats beschermen, ontwikkelen, respecteren en vooral nooit vergeten?

Op magistrale wijze combineert hij westerse blues- en rockmuziek met authentieke Afrikaanse en Arabische ritmes en Caribische klanken als reggae. Het resultaat is een combinatie van rauwe woestijnblues en virtuoos gitaarwerk. Deze Nigerese grootheid is een zielsverwant van Tinariwen, de wereldbekende toeareggroep uit buurland Mali.

In de pers

“Geleidelijk aan vergeet je de kleuren van ons radiovoer om in trance te komen bij deze repetitieve, hypnotische, swingende bluestrip.” (**** De Standaard)

Credits

Met Goumour Almoctar aka Bombino (lead gitaar en zang), Youba Dia (bas), Illias Mohamed (gitaar, kallebas en backing vocals) en Corey Wilhelm (drums) in samenwerking met Toernee Mondial foto Alice Durigatto