Acoustic Desert Night

Bombino (NE)
di 10/11/2020 - 20:00
Geannuleerd
Muziek, Blues

Ticketprijzen

€ 22 (rang 1) - € 20 (rang 2) - € 15 (rang 3) 

check onze kortingen

Omwille van de corona-reisrestricties kan Gitarist Omara ‘Bombino’ Moctar niet afreizen naar België. Het concert wordt geannuleerd.
Tickethouders ontvangen een mail met alle details over de terugname van hun tickets.

De Sahara wordt in de wereld gezien als een hete woestenij, een broeihaard voor religieus extremisme en terroristen. Gitarist Omara ‘Bombino’ Moctar wil je graag op andere gedachten brengen.

Het vieren van zijn thuis in de woestijn, hoe het te beschermen, te ontwikkelen, te verenigen, te respecteren en bovenal nooit te vergeten zijn de belangrijkste thema’s op Deran, zijn zesde en Grammy-genomineerde album.

Als zielsverwant van Tinariwen combineert hij op magistrale wijze westerse blues- en rockmuziek met authentieke Afrikaanse en Arabische ritmes en Caribische klanken als reggae. 

Het resultaat is een combinatie van rauwe woestijnblues en virtuoos gitaarwerk.
Dat laatste wordt beklemtoond tijdens dit (semi)akoestische concert van deze Nigerese grootheid


In de pers

  • “Geleidelijk aan vergeet je de kleuren van ons radiovoer om in trance te komen bij deze repetitieve, hypnotische, swingende bluestrip.” - (De Standaard ****)

Credits

met Omara ‘Bombino’ Moctar (leadgitaar en zang), Youba Dia (bas), Illias Mohamed (gitaar, kalebas en backing vocals) en Corey Wilhelm (drums) in samenwerking met Toernee Mondial