3Cohens

3Cohens

Avishai, Anat en Yuval Cohen
vr 17/06/2022 - 20:00
Muziek, Jazz
90' zonder pauze

Ticketprijzen

€ 28 (rang 1) - € 25 (rang 2) - € 20 (rang 3)

check onze kortingen

Dat we de drie Cohens samen op ons podium mogen begroeten, is iets om reikhalzend naar uit te kijken. Samenspelen doen ze al van jongs af aan in hun eigen vertrouwde omgeving en ze brachten ook al vier albums uit. Samen het podium betreden, gebeurde minder vaak. En dat heeft ook allemaal met hun eigen parcours te maken.

Avishai Cohen, de jongste, is inmiddels een internationaal veelgevraagde stertrompettist. Hij is leverancier van enkele fantastische albums op het ECM-label en was in 2018 nog artist in residence op Jazz Middelheim. Tijdens Leuven Jazz 2022 schitterde hij in een geweldig duo met de Amerikaanse pianist Fred Hersch (en was hij een meer dan waardige vervanger van zijn Italiaanse collega Enrico Rava).

Saxofonist Yuval Cohen is, naast het drukke leven van een muzikant op tour, ook een veelgevraagde lesgever op diverse scholen. Hij leidt ook de jazzafdeling van het Israel Conservatorium in Tel Aviv.

Anat Cohen leidt momenteel een tienkoppige band als krachtige tenorsaxofoniste en klarinettiste. Ze bracht ook een duoalbum uit met pianist Fred Hersch (de artist in residence tijdens Leuven Jazz 2022).

Grote vaart, schitterend intuïtief samenspel, mooie dynamiek … de twee broers en zus vullen elkaar probleemloos aan. Pure chemie en telepathie tussen drie sterke karakters, een lust voor het oor!

“We kunnen spreken zonder te praten,” zei Anat ooit. “Op het podium hoeven we vaak niet eens naar elkaar te kijken. We kennen elkaar al zo lang, dat we elkaar aanvoelen door de muziek."

Ook pianist Yonathan Avishai is van de partij.

Bekijk en luister online