Mari Samuelsen (NO) en Casco Phil - NIEUWE DATUM!

support: Sander De Keere

wo 08/06/2022 - 20:00
zo 24/10/2021 - 20:00
Geannuleerd
Muziek, Modern klassiek

Ticketprijzen

€ 26 (rang 1) - € 23 (rang 2) - € 18 (rang 3)

check onze kortingen

De voorstelling van 24 oktober werd uitgesteld wegens medische redenen. 
In samenspraak met Mari en het orkest hebben we gelukkig al een nieuwe concertdatum kunnen vastleggen: woensdag 8 juni 2022 , om 20.00 uur. 
---------

De Noorse violiste Mari Samuelsen  bouwde de voorbije jaren een sterke reputatie op, met zowel een meer traditioneel als een hedendaags repertoire. Ze zoekt inspiratie bij hedendaagse componisten als Ólafur Arnalds, Jóhann Jóhannsson en Max Richter, met wie ze een jarenlange bijzondere samenwerking heeft.

In 2019 verschenen haar eerste albums bij het prestigieuze Deutsche Grammophon, met muziek van Bach, Glass, Richter, Gregson, Jóhannsson, Eno Vasks en anderen. In 2020 volgden de uitgaves Moonlight (Beethoven) en Una Mattina (Einaudi). Samuelsen speelde in de meest prestigieuze zalen ter wereld zoals de Londense Barbican, de Philharmonie de Paris en de Elbphilharmonie in Hamburg.

In het najaar van 2018 haalden we haar voor het eerst naar Vlaanderen. Samen met Casco Phil, het unieke Belgische kamerorkest onder leiding van Benjamin Haemhouts , bracht ze toen een nordic noir -programma. Drie jaar later nodigen we haar en het ensemble maar wat graag opnieuw uit, met een nieuw programma.

  • Haar nieuwe album LYS komt uit op vrijdag 20 mei.

support Sander De Keere

Sander De Keere (1992, Gent) is een Belgische muzikant en componist van klassieke en minimalistische repetitieve muziek. Naast muziek voor televisie en theater, soundtracks voor podcasts en zijn werk als radiopresentator op Klara, balanceert Sander tussen componist enerzijds en uitvoerend muzikant anderzijds.

Zopas verscheen zijn debuutalbum Primitive Structures op W.E.R.F records.

Een zoektocht naar eenvoud en trage ontwikkeling. Dat is de missie van Sander De Keere.
Een zoektocht naar wat minimal music vandaag kan betekenen, als in: minder in een wereld van steeds meer. Balancerend tussen meditatief en repetitief. Tussen conceptueel en concreet.

In de pers


“En wat dan te schrijven over de sublieme sonore rijkdom die Samuelsen uit haar Stradivarius wist te puren. Casco Phil begeleidde attentvol, inclusief delicate fraseringen, zin voor expressie en bovenal een goed oor voor dynamische nuance. (…) Het publiek bedankte met een staande ovatie. (…)

(Post-)klassiek heeft een bruisende toekomst. En een al even meeslepend verleden.” (klassiek-centraal.be, 2018)

Credits

met Mari Samuelsen (viool), Benjamin Haemhouts (muzikale leiding) en orkest Casco Phil coproductie CCHA & 30CC 

marisamuelsen.com
cascophil.be

Bekijk en luister online