Poëziepad Leuven Brain Institute

Welkom op een poëtische tocht door de binnenstad! Het Leuven Brain Institute werkte hiervoor samen met auteur Saskia De Coster, writer in residence KU Leuven, en haar studenten van de creative writing course.

Het Poëziepad is een parcours in de Leuvense binnenstad met twaalf charmante haltes. Bij elke halte hoort een passend gedicht. 

De gedichten zijn geselecteerd door Saskia De Coster, writer in residence 2020-2021 van de KU Leuven, en aangebracht door de Leuvense kunstenares Maanblik

De haltes zijn zorgvuldig gekozen en spreken tot de verbeelding: onder andere het Erasmushuis, de Universiteitshal, M Leuven, Barbóék, Bar Stan en uiteraard ook onze 30CC/Schouwburg, waar je het fragment boven de centrale voordeur vindt.

Het Poëziepad kan je tussen 15 oktober en 7 november op eigen houtje verkennen met een flyer die je gratis kan verkrijgen bij de deelnemende partners. 

PRAKTISCH

Start- en eindpunt: KU Leuven Universiteitshal, Naamestraat 22, 3000 Leuven.
Duur: 2 uur, 4 km. 
Flyer en bladwijzer zijn gratis verkrijgbaar bij de 12 deelnemende partners.
meer info

CURATOR SASKIA DE COSTER

Samen met KU Leuven 2020-2021 writer in residence Saskia De Coster en haar studenten van de creative writing course aan de Faculteit Letteren onderzocht het Leuven Brain Institute (LBI) het raakvlak tussen poëtisch en wetenschappelijk denken.

“Wetenschap en poëzie tonen tot wat voor wonderlijks de menselijke geest in staat is. Ze zijn allebei een uiting van de creatieve en zoekende kant van ons mensen. Wetenschap zoekt de antwoorden, poëzie stelt ons de vragen onderweg.” Saskia De Coster

Saskia A. J. De Coster (Leuven, 1976) is een Vlaams auteur en beeldend kunstenaar. Voor het Poëziepad selecteerde zij een aantal teksten van haarzelf en van haar studenten creative writing.

De teksten handelen over denken, voelen en (bewust)zijn, drie thema’s die het LBI onderzoekt. Naast neurowetenschappers hebben zij ook psychiaters, psychologen, filosofen en AI-onderzoekers in hun rangen.