GEZOCHT: Leuvense slagwerkers voor Big Bang Band (m/v/x)

26/08/2021

Heb jij zin om het stadsfestival KNAL! op gang te knallen tijdens KNAL! Start? We zoeken Leuvense slagwerkers van allerlei pluimage!

Er is ontzettend veel percussie in Leuven! Straatgroepen als DROM, Molotov, FabotàstiX en De Madammen brengen al trommelend het mooie weer in Leuven en ver daarbuiten! En dat al meer dan vijftien jaar lang! 

Op zaterdag 16 oktober 2021 verenigen al deze groepen zich om het stadsfestival KNAL! op gang te knallen op de site van de Parkabdij! Een grote compositie van drie kwartier voor 200 slagwerkers wordt het hoogtepunt van de dag.

We zoeken Leuvense slagwerkers van allerlei pluimage om mee te doen!
Jarenlang ervaring of net gestart bij de muziekschool? Dan is de BIG BANG BAND misschien iets voor jou!

Concreet: 

 • Vier repetities op donderdagavond. 23 en 30 september en 7 en 14 oktober, telkens van 19.45 tot 22 uur. Je bent minstens drie van de vier repetities aanwezig. Locatie in Leuven wordt later nog meegedeeld.
 • Het evenement KNAL! Start! start zaterdag 16 oktober om 16.30 uur. Die dag houden we ook een (verplichte) generale repetitie om 10.30 uur. ’s Middags krijg je een broodje en een drankje. In de namiddag kan je genieten van de optredens van de bestaande Leuvense percussiegroepen.
 • Deelname is gratis
 • De eerste 30 slagwerkers die zich aanmelden zitten in de band, anderen komen op een wachtlijst terecht en kunnen misschien nog opgeroepen worden.
 • Je niveau is van ondergeschikt belang. De partijen kunnen vrij eenvoudig aangepast worden aan ieders niveau.
 • Er komt een uitgeschreven partituur voor wie dat wenst, maar de bedoeling is om de compositie op het evenement zelf uit het hoofd te spelen. Geen zorgen: het spektakel duurt wel 45 minuten, maar die zijn verdeeld over de verschillende groepen. Je hoeft dus geen drie kwartier muziek uit het hoofd te blokken.
 • Een filmpje zegt vaak meer dan woorden: leer onze stijl kennen via deze video’s!
  DROM @ Concours de Batucadas de Paris - 2019 - YouTube

  Molotov: Cirkooh Cirkaah 2017 - YouTube

Benodigdheden:

 • Je eigen (ritmisch) slaginstrument, van behoorlijke kwaliteit. Om te vermijden dat iedereen hetzelfde instrument bespeelt, vragen we je in het inschrijvingsformulier in te vullen welke instrumenten jij kan bespelen.
 • We spelen rechtstaand en willen zelfs ‘pasjes’ doen. Met een riem van een oude rugzak kan je gemakkelijk een snaredrum om je buik binden, en zelfs een floor tom, al dan niet met behulp van knielappen.
 • OORDOPPEN!!!!!!! (Of andere gehoorbescherming.)

Inschrijven via deze Google Form!