Voor iedereen, met iedereen
30CC is een huis met heel veel kamers. Een poppenkast met heel veel figuren. Een buffet met heel veel gangen. We werken voor iedereen en met iedereen. En we bedienen zoveel mogelijk verschillende doelgroepen. Junior én senior. Traditioneel én alternatief. Amateur én prof. Kansarm én geslaagd. (vul zelf in) én (vul zelf in).

Samenlevingscontract 
Vrijblijvendheid is ons vreemd. 30CC is een verbindingsofficier tussen het publiek, de cultuurmakers en de grote wereld. Uiteraard willen we amuseren en verstrooien. Maar we doen dat het liefst op een manier die dingen los maakt, die reacties uitlokt, die de geesten wakker houdt ... 30CC is een huis met een samenlevingscontract.

Hier brandt de lamp
30CC is de dynamo van het culturele Le(u)ven. We zorgen ervoor dat er voortdurend heel wat te beleven valt in de stad. We programmeren niet vanuit een ivoren toren maar vanuit onze permanente nieuwsgierigheid naar wat het publiek boeit en wat je boeien kan. Je ziet het allemaal – en niet zelden eerst – in Leuven!

Sleepboot
30CC is geen log moederschip maar een sterke sleepboot die het voortouw durft te nemen. We zorgen voor animo in de regio. Niet alleen door belangrijke voorstellingen naar Leuven te halen en van de stad een belangrijke culturele (groei)pool te maken.  We leveren ook knowhow en enthousiasme aan wie even hard als ons gebeten is door cultuur. We koppelen ons tijdelijk aan andere cultuurhuizen. We stappen mee in interessante initiatieven. 

Een huis van vertrouwen
30CC verwent met het beste, het fijnste, het mooiste, het aangrijpendste, het spannendste en het grappigste van de podiumkunsten. Een onverwachte wending of een rare sprong zijn daarbij niet vreemd. 

Laboratorium 
30CC zit vooraan in het peloton van de Vlaamse cultuurhuizen. Wie op kop zit, moet zijn nek durven uitsteken. Naast een grote kijkdoos zijn we daarom ook een klein laboratorium waar gewerkt wordt aan ideeën voor morgen. We zijn onvoorwaardelijke fans van artiesten en stichten creatieve vrijstaten waar ze kunnen excelleren. We blijven niet braaf op ons nest zitten en trekken regelmatig de stad in om ons publiek te (be)zoeken. We kleuren niet altijd binnen de lijntjes en proberen aanhoudend nieuwe dingen uit. We verbinden ons met kunstenaars én het publiek.

Onopvallend opvallend
30CC wil blijvend opvallen op een onopvallende manier. We proberen de aandacht niet te vangen door hard te roepen. Neen, we kleden wat we programmeren en willen communiceren zo in dat de nieuwsgierigheid vanzelf wordt geprikkeld. Subtiel en origineel werkt altijd langer.

Mooi en mooier
Mooie dingen worden alleen maar mooier als je ze samen met anderen beleeft. En is het niet fijn als zo'n avond uit achteraf ook nog eens cultuur blijkt te zijn? 30CC bedenkt en creëert feestelijke ontmoetingen in ideale omstandigheden.