GEZOCHT Ervaringsdeskundigen in liefde (m/v/x)

Merel Stolker is resident bij 30CC en zoekt vier verschillende koppels die samen een liefdesrelatie of hechte vriendschap hebben. Ervaringsdeskundigen in allerlei soorten liefde zijn welkom: getrouwde koppels, maar ook als je samen met bijvoorbeeld je jeugdvriend, collega of buur een bijzondere vriendschap hebt.

Relaties zijn een essentieel deel van ons leven, maar tegelijk lijken we er als maatschappij maar weinig bij stil te staan. Op school krijgen we geen les in het aangaan of in stand houden van goede relaties. Dit project heeft als doel de ervaring en kennis in liefde van vier Leuvense duo’s zichtbaar te maken voor anderen en om te kunnen leren van elkaars liefdes.

Het project

Merel Stolker zoekt vier duo's die graag binnen vier werksessies meestappen in een co-creatief onderzoeksproject. Ze zoekt naar de kernwaarden die de relatie eigen maken zoals kleine handgebaren, woorden, gedeelde passies of rolverdelingen. Samen met de deelnemers zet ze die om in regels, opdrachten en objecten. Zo komt ze tot een script dat ook door anderen kan worden uitgevoerd. Het project zal beëindigd worden met een moment waarop de verschillende gemaakte scripts uitgewisseld en uitgevoerd worden. Hier kan een (semi) publieke performance bijhoren.

Het proces is speels en creatief, vooral gericht op de kwaliteiten en sterke punten van de relatie, waarin de deelnemers worden aangesproken op hun deskundigheid op dit gebied. Kennis van performance is niet nodig, hoogstens een dosis nieuwsgierigheid en goesting

Het project wil de Leuvense samenleving zo volledig mogelijk weerspiegelen. We moedigen dan ook iedereen aan om te reageren. Koppels van elke mogelijke samenstelling, leeftijden, geaardheid, gender, etnische afkomst, geloof, handicap of nationaliteit zijn welkom zich op te geven.

Voor meer informatie over Merel Stolkers werk zie www.merelstolker.nl.

(c)Benina Hu

praktisch

  • 4 werksessies, van telkens 3 uur
  • vrij of zat: 22 of 23 april,  6 of 7 mei,  20 of 21 mei, 10 of 11 juni 
  • In Gele Villa
  • vrijwilligersvergoeding per koppel per sessie
  • stel je kandidaat vóór 20 april
  • Deelnemen of meer info? contact@merelstolker.nl.