De FactorY organiseert haar atelier voor een instroom- en een doorstroomgroep.

Bij de instroomgroep ligt de nadruk op beeldende en technische artistieke begeleiding. Deze begeleiding vertrekt vanuit de belevingswereld van elke deelnemer en focust op zijn krachten en mogelijkheden.

De deelnemers van de doorstroomgroep worden gestimuleerd om op een meer zelfstandige basis te werken aan een artistiek traject. Op regelmatige basis wordt daarbij input en feedback geleverd.

De FactorY staat onder de artistieke leiding van Francis Denys, het atelier wordt begeleid door Ruth van Haren Noman. Door haar brede artistieke expertise staat De FactorY garant voor een boeiende kennismaking met en ontwikkeling in de wereld van de beeldende kunsten. Er grijpen workshops, presentaties en gesprekken plaats, kunstenaars worden uitgenodigd als gastdocent. De FactorY organiseert voor haar deelnemers tentoonstellingen of andere activiteiten waar zij hun werk aan bod kunnen laten komen. Ook nemen zij deel aan culturele activiteiten en worden er uitstappen georganiseerd, tentoonstellingen bezocht en voorstellingen bijgewoond.

De tijdsindeling van het atelier is momenteel als volgt:

Dinsdag:

10u-13u-> Doorstroom

14u-17u-> Instroom 1

Woensdag:

10u-17u -> vrij atelier (met aanwezigheid begeleider)

Donderdag:

10u-13u-> Instroom 2

14u-17u-> Doorstroom

Tijdens de lange vakantieperiodes wordt op dinsdag, woensdag en donderdag enkel ‘vrij atelier’ georganiseerd. De factoristen kunnen zo een heel jaar door artistiek terecht.