Binnen de 30CC-RUIMTE in Cas-Co zijn de residenties vooral gericht op experiment. Letterlijk en figuurlijk. 

We ondersteunen zoekende makers bij het vormgeven van hun individuele parcours.
We zijn een gastvrij huis en een ideale broedplaats voor residenten in theater, performance en alle hybride vormen. De ideale plek om in alle rust en met de nodige omkadering te repeteren, te schrappen en opnieuw te beginnen. 

Bijzondere aandacht gaat enerzijds naar participatieve kunstpraktijken en artistiek onderzoek waarin kunstenaars samen met burgers op zoek gaan naar de juiste vorm om alternatieve stemmen en interpretaties te laten weerklinken en anderzijds naar  residenties ikv TRILL performance labs

Aanbod

In de 30CC-RUIMTE bieden we langere residentieperiodes van 1 tot 2 maanden die afsluiten met een try-outmoment of het zichtbaar maken van het proces of het onderzoek via een medium naar keuze. Hierbij ligt de focus eerder op experiment en innovatie dan op het resultaat. 

Residenten kunnen rekenen op 

  • gebruik van de podiumkunstenruimte van 180 m²
  • coaching en feedback,
  • deelname aan het inhoudelijk programma van Cas-Co waar artistiek onderzoek, ontwikkeling, ontmoeting en creatie centraal staan. Het programma bestaat uit studio visits, talks en master classes. 
  • de gedeelde ruimtes: projectruimte, proefopstellingsruimte, fotolabo en zeefdruklabo.
  • gratis toegang tot de podiumvoorstellingen van 30CC, M Leuven, het dansprogramma van STUK en het extra muros programma van Cas-co met o.a. tentoonstellingsbezoeken, studio visits, ...

Residenten 2022

30CC TRILL performance labs

TRILL vzw en 30CC slaan dit seizoen de handen in mekaar om een jaar lang jonge makers uit de stad te coachen om hun eigen voorstelling te creëren. Met residenties in OPEK en Cas-co om te experimenteren.

Met dit seizoen op het programma:

  • Zuri en Afia een kindervoorstelling door niemand minder dan zangeres Emeraude Kabeya en artiest Sarah Bekambo 
  • Adjabet: Chapter II een vervolg op Adjabet: Chapter I. Verwacht je aan een theatraal muziek concert door zangeres en theatermaker Adja Fassa.

De voorstellingen zullen doorgaan in mei 2022, in OPEK. (Data NTB)

Benieuwd naar het uitgebreide verhaal van Cas-co?