Binnen de 30CC-RUIMTE in Cas-Co zijn de residenties vooral gericht op experiment. Letterlijk en figuurlijk. 

We ondersteunen zoekende makers bij het vormgeven van hun individuele parcours.
We zijn een gastvrij huis en een ideale broedplaats voor residenten in theater, performance en alle hybride vormen. De ideale plek om in alle rust en met de nodige omkadering te repeteren, te schrappen en opnieuw te beginnen. 

Bijzondere aandacht gaat naar participatieve kunstpraktijken en artistiek onderzoek waarin kunstenaars samen met burgers op zoek gaan naar de juiste vorm om alternatieve stemmen en interpretaties te laten weerklinken.

Aanbod

In de 30CC-RUIMTE bieden we langere residentieperiodes van 1 tot 2 maanden die afsluiten met een try-outmoment of het zichtbaar maken van het proces of het onderzoek via een medium naar keuze. Hierbij ligt de focus eerder op experiment en innovatie dan op het resultaat. 

Residenten kunnen rekenen op 

 • gebruik van de podiumkunstenruimte van 180 m²
 • coaching en feedback,
 • deelname aan het inhoudelijk programma van Cas-Co waar artistiek onderzoek, ontwikkeling, ontmoeting en creatie centraal staan. Het programma bestaat uit studio visits, talks en master classes. 
 • de gedeelde ruimtes: projectruimte, proefopstellingsruimte, fotolabo en zeefdruklabo.
 • gratis toegang tot de podiumvoorstellingen van 30CC, M Leuven, het dansprogramma van STUK en het extra muros programma van Cas-co met o.a. tentoonstellingsbezoeken, studio visits, ...

OPEN CALL 2021

In 2021 bieden we residenties voor podiumkunstenaars die participatief aan de slag willen gaan.

 • Lees alle info in de Open Call
 • Deadline kandidaturen: 1 maart 2021

Huidige residenten

 • Incel Island van Het Kwartier i.s.m. De Kolifokkers en De Studio o.l.v. Carl von Winckelmann (volgend seizoen bij ons te gast) 
  van 1 tot 14 februari

Een vrouw wordt vermoord. Een man wordt beschuldigd. Maar daar stopt het niet. Het regent klachten. Rond een tafel zitten zes mannen. Zij moeten maatregelen nemen.

Regisseur Carl von Winckelmann en schrijver Freek Mariën van Het Kwartier slaan voor Incel Island de handen in elkaar met Compagnie De Kolifokkers. Zes straffe actrices spelen zes mannen die met de beste bedoelingen beslissingen nemen. Waarop alles totaal uit de hand loopt.

Incel Island is een stuk over een eiland vol verbannen, ‘losbandige’ vrouwen, en een kamer vol mannen. Een voorstelling in het brandpunt van onze tijd: machtsmisbruik, bureaucratie, sociaal onrecht en scheefgetrokken man-vrouwverhoudingen komen samen in een dystopisch verhaal, geïnspireerd op waargebeurde feiten. Gekruid met humor en een flinke dosis girl power.

 • When I think of a strawberry, I think of a tongue van focusartieste Kristien De ProostLisi Estaras, Mirko Banovic, Sara Vanderieck (project oorspronkelijk gepland tijdens Leuven Jazz, wordt nu verschoven naar 23 juni (o.v))
  van 15 tot 21 februari

Een theatervoorstelling opgebouwd zoals een jazzconcert: dat is wat onze focusartiest Kristien De Proost graag wou tonen én zelfs liefst op Leuven Jazz. Iedere voorstelling is een unieke performance want de vertelling varieert volgens de locatie, de dag op de kalender en het publiek in de stoel. Geïnspireerd door Goliarda Sapienza’s roman De kunst van het genot: over sociaal en politiek engagement, seksueel verlangen, ouderschap en persoonlijke groei.

Benieuwd naar het uitgebreide verhaal van Cas-co?