Residentiewerking (Cas-Co Podium)

Jonge theater- en dansmakers de kans geven om volop te experimenteren en te onderzoeken. Dat is het opzet van ‘Residentie in Cas-Co’.

Met het podiumkunstenatelier van Cas-Co zet 30CC stevig in op onderzoek in de podiumkunsten en het theater. Daarbij hebben we bijzondere aandacht voor work-in-progress door jonge kunstenaars en collectieven in teksttheater, performance en het hybride werk tussen beeldende kunst en theater.

Het Kwartier in residentie van maandag 3 december tot vrijdag 21 december 2018.

THE WETSUITMAN - HET KWARTIER / FREEK MARIËN
‘based on a true story…’

  • Toonmoment op vrijdag 21 december 2018, 15.00 uur


In 2015 vindt een man een duikerspak tussen de rotsen in Noorwegen. Er steken botten uit de zwemvliezen. De politie komt erbij, afdeling vermiste personen. Niemand kan uitvissen wie het lijk is. Tot de politie telefoon krijgt van collega’s uit Nederland. Ook zij vonden een skelet in een wetsuit. Dit waargebeurde verhaal vormt het startpunt voor The Wetsuitman, een spannende voorstelling die start als een detective, maar ergens heel anders uitmondt. Schrijver/regisseur Freek Mariën (winnaar Taalunie Toneelschrijfprijs 2015) speelt met de grenzen van genres en met uw verwachtingen, veronderstellingen en vooroordelen; samen met een stevige cast van veelzijdige spelers-makers. Oordeel vooral zelf.

spel Yinka Kuitenbrouwer, Robbert Vervloet en Maxime Waladi tekst en regie Freek Mariën decor en licht Timme Afschrift muziek Jan-Sebastiaan De Geyter kostuum Lotte Boonstra coaching Carl von Winckelmann dramaturgie Ruth Mariën productie Het Kwartier in coproductie met Villanella

Podiumkunstenatelier

Het podiumkunstenatelier werd in gebruik genomen eind 2015. Sindsdien werkten er onder anderen: Astrid Ogiers, Reynout De Kimpe, Heike Langsdorf, Fleur Khani, Sofie Palmers, Jessa Wildemeersch en Sabien Van Moorter.