Residentiewerking (Cas-Co Podium)

Jonge theater- en dansmakers de kans geven om volop te experimenteren en te onderzoeken. Dat is het opzet van ‘Residentie in Cas-Co’.

Met het podiumkunstenatelier van Cas-Co zet 30CC stevig in op onderzoek in de podiumkunsten en het theater. Daarbij hebben we bijzondere aandacht voor work-in-progress door jonge kunstenaars en collectieven in teksttheater, performance en het hybride werk tussen beeldende kunst en theater.

Dit seizoen te gast in Cas-Co

  • Een conflict rond familie en bezit vormt het experimenteerveld waarbinnen Lichterloh vzw tijdens haar residentie in PODIUM een serie van artistieke labo's opzet, telkens vanuit een ander perspectief. Vijf teams, elk behorend tot een andere artistieke discipline (theater, dans, circus, film, performance)voeren elk 10 dagen lang experimenten op basis van dit conflict via re-enactment, rollenspel,... Begin 2018 is de discipline theater aan de beurt. 


CONFLICTLABO#2: THEATER gevolgd door nagesprek
25 januari 2018, 18.00 uur
Koorzolder Romaanse Poort, Brusselsestraat 63

RESERVATIE: bodytalker.home@gmail.com

MEER INFO: Lichterloh vzw

Zullen dit seizoen ook nog in residentie zijn in Cas-Co:

  • Rosie Sommers en Ezra Fieremans  (23 februari 2018, 14.00 uur in Cas-co)

Tijdens hun residentie in PODIUM willen Rosie Sommers & Ezra Fieremans een performance brengen die geen nood heeft aan een context, of niet gecontextualiseerd dient te worden. Hiervoor creëren ze eerder een sfeer of de condities waarbinnen ze boven zichzelf kunnen uitstijgen in relatie tot elkaar en in relatie tot het nu.

  • Bram Kelchtermans

Podiumkunstenatelier

Het podiumkunstenatelier werd in gebruik genomen eind 2015.
Sindsdien werkten er onder anderen: Astrid Ogiers, Reynout De Kimpe, Heike Langsdorf, Fleur Khani, Sofie Palmers, Jessa Wildemeersch en Sabien Van Moorter.