Buurthuizen

Onze curatoren selecteerden deze voorstellingen. Ze kozen voor VERBONDENHEID als rode draad doorheen hun programma.

2022 - 2023

2023 - 2024

Twaalf curatoren werken een programma uit waardoor de bezoekers van de buurthuizen zich meer betrokken voelen bij ons aanbod, dankzij een specifieke inhoud of door in de buurthuizen zelf te organiseren.

Vanuit het thema ‘Kwetsbaarheid’ programmeren ze dit seizoen een mooie reeks, die het onderwerp telkens op een andere wijze belicht:

Wie zijn de curatoren?

“Met een 8-tal zijn we, de Curatoren. Samen spreken we elke twee weken gedurende een half jaar af om mee na te denken over nieuwe cultuurvoorstellingen voor 30CC. We werken in kleine groepjes, bezoeken voorstellingen, ontdekken nieuwe gebouwen, wisselen ideeën uit, maken kennis met programmatoren,…We komen telkens samen op een andere culturele plek in Leuven zoals de Schouwburg, het Wagehuys, het Stadhuis, Museum M,…

Aan de hand van een gezamenlijk thema maken we een programma. We zoeken voorstellingen die iets vertellen over het thema en gaan erover in gesprek. Voor de selectie gaan we naar voorstellingen kijken, maar waren we ook te gast op de programmatorendag van de Leuvense kunstorganisaties, we ontmoetten theaterbureaus en hadden makers op bezoek. Zo zijn we tot het programma gekomen.

Christel, die het proces begeleidt verzorgt alles tot in de puntjes. Ze regelt vervoer tot de voorstelling, bestelt tickets en belt iedereen op. Zo kan iedereen mee participeren aan het proces en kunnen we samen zoeken wat wij aan de Leuvenaars willen laten zien."

Marie-Josée

"Jammer genoeg kunnen we nu niet naar het theater. Maar we kozen enkele thema’s uit. Stilte bijvoorbeeld, en we hielden een stiltewandeling. Leuk!"

Monique

"Op dit moment kunnen we niet veel plannen. Maar we hebben al straffe artiesten aan het werk gezien. Renilde Decleir, Paticia Vanneste, Cath Luyten …"

Maria

"Ik was heel erg onder de indruk van wat we wél gezien hebben."

Doke

"Ik ben heel erg blij dat ‘Tutti Fratelli’ de selectie gehaald heeft. Want er zijn niet veel sociaal-artistieke gezelschappen."

Burga

"Om bij de groep te horen hoef je geen voorkennis te hebben. Het belangrijkste voor mij is dat je bereid bent met een open blik naar de dingen te kijken. Als je dat kan, kom je tot ongelofelijke ontdekkingen die je wereld zoveel groter maken.""
(c)Thijs Renson

Marijke

"Je hebt de kans om nieuwe dingen te zien die ik anders alleen niet zou zien."


Mehdi Ghafariyan

(c)Thijs Renson

Luc De Pril

Yves Vermeersch


Begeleiding: Christel Dusoleil
Buurtwerkers : Sofie, Françoise (’t Lampeke), Freya (De Ruimtevaart), Eline en Kristof (Buurtcentra)
30CC
: Karen Stes, Veerle Van Schoelant en de programmatoren