Dit is de Draai-video van There There Company. Wie goed oplet, zal de Scheutsite en diens omliggende terrein in alle vier de werken herkennen.


There There Company slaat de handen in elkaar met dOFt, tout petit en Collectief Verlof. Deze vier Leuvense gezelschappen – die verschillende disciplines binnen de podiumkunsten belichten (waaronder dans, acrobatie, theater en hedendaags circus) - verenigen zich in hun eigen ruimte op de Scheutsite te Leuven. Onder de naam De Ruimte richten ze een onderzoeks- en creatieplek op met de hoop om een inspirerend en fors samenwerkingsverband uit te bouwen. Vanaf juli ’20 kan de creatieruimte in gebruik genomen worden. In september ’20 volgt wellicht de officiële opening van de site. De vier organisaties hebben de ambitie om in de toekomst, naast hun eigen werking, kleinschalige samenwerkingen aan te gaan. Het Draai videoproject is daarbinnen een fantastische eerste stap. Elk gezelschap creëert een video vanuit haar eigen artistiek verhaal met als rode draad het thema ‘draaien’

Identikit - THERE THERE Company

Wie ben je?

THERE THERE Company is de naam van het Leuvens makersduo Toon Van Gramberen en Hanna Mampuys. We maken hedendaags circus en staan zelf op scène als partneracrobaten. Meestal maken we voorstellingen voor in een theater, maar soms zijn er ook zijsprongen zoals een korte act, een videoproject, een locatieproject, ... Op vraag of omdat iets ons drijft. We werken geregeld samen met andere gezelschappen, coachen beginnende artiesten of studenten, geven les. De rode draad doorheen alles wat we doen is een passie voor het pure lichamelijke, samenwerkende lijven, de kracht van aanraking en fysiek samenwerken.

Waar ben je mee bezig?

Op dit moment zijn we bezig met de voorstelling 'Carrying my father'. De première was gepland op 14 maart 2020, maar dat is even anders gelopen. We hopen van start te kunnen gaan in november 2020.
Carrying my father is een voorstelling waar vier circusartiesten op scène staan samen met hun vader. Acht mannen die een fysiek verhaal brengen over dragen en gedragen worden, fysiek contact en mannelijkheid. We zien hoe de zorgtaak op een bepaald moment omkeert: zoals de vader ooit de zoon droeg, zo draagt de zoon nu de vader. In de voorstelling doen we dat letterlijk, met technieken uit partneracrobatie dragen de zonen hun vader in verschillende dansante scènes.

30CC en jij

30CC heeft ons werk van bij het begin gevolgd. Ze hebben onze eerste voorstelling 'As long as we' tweemaal geprogrammeerd in de Schouwburg, en zijn nu co-producent van Carrying my father. Onze première (zowel de uitgestelde als de nieuwe datum) is ook bij hen geprogrammeerd.
Het circusfestival CIRKL staat ook steeds met stip in onze agenda, meestal zijn we er op één of andere manier bij betrokken, met een try-out bijvoorbeeld, of een creatie voor Cirkus in Beweging. En anders komen we gewoon kijken en genieten.
Maar de band gaat eigenlijk veel langer terug. Veerle Van Schoelant (programmatie 30CC) was productieleidster voor fABULEUS toen Hanna daar haar eerste stappen op het podium zetten, en met Jonas Van Soom (programmatie circus 30CC) stonden wij ooit nog samen op scène. Laat ons zeggen dat we ons erg thuis voelen bij 30CC.

P.S.

We hopen dat ons publiek stilaan de weg zal terugvinden naar de theaters en de festivals. Dat ze niet bang geworden zijn om met ons die live-ervaring te delen. Wij zijn er alleszins klaar voor!

Artiest in Beeld

30CC brengt de Leuvense artiestengemeenschap in beeld via deze raamtekeningen.
Kom meer te weten over dit project en ontdek alle andere artiesten in beeld.

Adres

Platte-Lostraat 495, Kessel-Lo

Vind THERE THERE Company op de Artiest in Beeld-kaart.

Raamtekening

Het werk van There There Company werd verbeeld door Lien Geeroms

Meer weten?

Volg THERE THERE Company op facebook.