Geel Hesje is de productie waar we op dit moment bloed, zweet en tranen voor laten, soms in de brandende zon, soms in de gietende regen. Heel spannend is dat we eerst de zaalversie hebben gemaakt, die we nu vertalen naar de openlucht. Nadien vertalen we weer terug naar de zaal. Twee totaal verschillende ervaringen.

Identikit - Stijn Devillé & Els Theunis

Wie ben je?

Stijn is theatermaker, regisseur en toneelauteur, Els is dramaturge. Samen maken we voorstellingen met een sterk maatschappelijk betrokken inslag, met stevig ensemblespel en live muziek en met grote zorg voor de literaire kwaliteit van de tekst.

Waar ben je mee bezig?

Op dit ogenblik werken we aan 'Geel Hesje', een voorstelling over - nu ja - het dubbelzinnige fenomeen van de Gele Hesjes. Een locatieproject in openlucht, maar vanaf eind september ook in de zalen. We hebben net ook een reeks onlinevoorstellingen op poten gezet, onder de noemer Het nieuwstedelijk speelt Hoe Dan Ook, nog steeds te bekijken op onze website. Daarnaast bereiden we een nieuwe voorstelling voor die 'Vrede, Liefde & Vrijheid' zal gaan heten, en een co-productie wordt met het Staatstheater Mainz en Theater im Bauturm Köln. Het gaat over een bijzondere ontmoeting tussen drie mensen, na WOI in Parijs, tijdens de Conferentie van Versailles.

30CC en jij

Stijn is bijna letterlijk opgegroeid in de schouwburg, eerst als jonge kijker (een toneelstuk van zijn vader Miel ging er in 1983 in première), later als jonge speler. "Vanaf mijn elf jaar stond ik bijna jaarlijks in één of andere amateurproductie in de Schouwburg, rond de eeuwwisseling als beginnende professional, toen samen met Els. Toen Het nieuwstedelijk nog Braakland/ZheBilding heette, was ons kantoortje overigens gevestigd bij 30CC in de Romaanse poort." Els en Stijn hebben ook jarenlang de nagesprekken bij theatervoorstellingen in 30CC geleid. 30CC heeft ook van bij het prille begin al onze professionele stappen ondersteund...

Artiest in Beeld

30CC brengt de Leuvense artiestengemeenschap in beeld via deze raamtekeningen.
Kom meer te weten over dit project en ontdek alle andere artiesten in beeld.


Adres

Diestsesteenweg 135,  Leuven

Vind Stijn Devillé en Els Theunis op de Artiest in Beeld-kaart.

Raamtekening

Het werk van Stijn Devillé en Els Theunis werd verbeeld door Lien Geeroms.

Meer weten?

Volg Stijn Devillé en Els Theunis via nieuwstedelijk.be.