Dit is een trailer van 'De ai van Ajax - een Griekse tragedie met hits van Dolly Parton'. Ik speelde deze voorstelling, met Reynout Dekimpe, afgelopen september op Amsterdam Fringe Festival, waar we heel blij waren met alle positieve reacties van het publiek, de pers en de jury. 

Deze voorstelling laat heel goed zien, wie ik ben als theatermaker. Door de locatie en de figuranten is de vormgeving interessant en actueel, terwijl de tekst geïnspireerd is op een eeuwenoud verhaal, behorend tot de canon. Daarnaast hou ik er van om een fijn classy, maar kitschy element toe te voegen, hier in de vorm van de liedjes van mijn heldin, Dolly Parton. Tenslotte: ik werk heel graag samen met andere acteurs, die ook meedenken als maker. Reynout Dekimpe, die ook in mijn voorstelling PAN speelde, is daarom ook één van mijn favoriete medespelers! (Niet in de laatste plaats omdat hij voor deze voorstelling zonder morren zijn hoofd kaalschoor en aan het einde van elke voorstelling in het, behoorlijk koude, water sprong om volledig uit het beeld te zwemmen.)


Identikit - Sietse Remmers

Wie ben je?

Ik ben theatermaker, 30 jaar oud en afkomstig uit Nederland, maar nu al zo'n zes jaar Leuvenaar ;)
Voordat ik Drama studeerde, heb ik theaterwetenschappen en muziektheater gestudeerd en die invloeden zijn nog steeds voelbaar in mijn werk, mijn voorstellingen vertrekken vanuit tekst en een maatschappelijk engagement, maar ik vind het heel belangrijk dat het toegankelijk is en naast tekst zijn andere elementen, zoals vormgeving en zeker muziek, hele belangrijke onderdelen.
In Leuven kan je me vaak vinden op een (al dan niet zonnig) terrasje, het liefst achter een Karmeliet of een biertje wat ik nog niet eerder heb geprobeerd. (Zes jaar in België is nog lang niet genoeg tijd om alle biertjes te proeven!) Of, als ik aan het werken ben, aan de grote tafel in de Noir aan een Vanille Latte-infuus.
De lockdown heb ik doorgebracht met mijn hele fijne huisgenoten, yoga-end en dansend in mijn huiskamer of om 20 uur hangend uit de ramen, omdat de overburen klappen-voor-de-zorg-straat-applaus-feestjes organiseerden. Daarnaast heb ik zo'n 80 uur filmpjes van puppies bekeken, sorry, not sorry.

Waar ben je mee bezig?

Ik werk aan een bewerking van 'The Taming of the Shrew' van Shakespeare. Ik maak deze zéér actueel, het heet dan ook: 'Het temmen van de Feeks een bewerking met bijdragen van Shakespeare, Hoeyberghs, Trump, Johnson, Baudet, Remmers e.v.a.'
Er gaan fantastische acteurs meewerken, en een hele goede componist uit Leuven, Simon Reyners, dus ik kijk er enorm naar uit!

30CC en jij

Mijn bewerking van 'Het Temmen van de Feeks' is geselecteerd voor 'Eigen Kweek'. Dit is een project van 30CC en negen andere Vlaams-Brabantse cultuurcentra voor talentontwikkeling. Dankzij het 'Eigen Kweek' project kan ik de voorstelling maken en repeteren en mogen we in alle deelnemende CC's spelen.
Daarnaast heb ik mijn masterproef via een residentie in Cas-co mogen maken, dankzij de samenwerking van Cas-co en 30CC.
Afgelopen seizoen werd mijn locatievoorstelling 'De ai van Ajax - een Griekse tragedie met hits van Dolly Parton' geselecteerd voor het FAKtheater van 30CC en mochten we in vier verschillende Fakbarren spelen. Waarschijnlijk (en hopelijk) spelen we deze voorstelling deze zomer nog eens, in de buitenlucht, via het zomerprogramma van 30CC.

P.S.

Mocht je toevallig aan het wandelen zijn met je hond en ik mag hem aaien, bel zeker aan!

Artiest in Beeld

30CC brengt de Leuvense artiestengemeenschap in beeld via deze raamtekeningen.
Kom meer te weten over dit project en ontdek alle andere artiesten in beeld.

Foto: © Jeroen Berends

Adres

Riddersstraat 272-001, Leuven

Vind Sietse Remmers op de Artiest in Beeld-kaart.

Raamtekening

Het werk van Sietse Remmers werd verbeeld door Muriel Princen.

Meer weten?

Volg Sietse Remmers via @sietseremm op instagram