Dit is de trailer van de act waar ik momenteel aan bezig ben: 'The Reclaim of Pink'

Identikit - Sien Van Acker

Wie ben je?

Ik ben opgegroeid in Leuven en ben circusartiest met als specialiteit koorddans. Ik studeerde deze zomer af aan de ‘Academy of Circus and Performance Art’ in Tilburg (Nederland).
Tijdens mijn research en creaties heb ik mijn eigen stijl op het koord ontwikkeld, met als resultaat een dynamische, rommelige, eigenwijze en complexe kwaliteit. Mijn missie: afstappen van het statische opgespannen postuur van een koorddanser.
Ik zoek naar de connectie met koorddans en theater. Het resultaat is een open deur voor nieuwe associaties en perceptie van koorddans. Met een eigenwijze energie balanceer ik in mijn eigen universum en nodig ik het publiek uit om mee te doen.

Waar ben je mee bezig?

Ik ben momenteel bezig met het  afwerken van en het optreden met mijn act 'The Reclaim of Pink'.
'The Reclaim of Pink' is een koorddansact die start vanuit mijn fascinatie voor de kleur roze. De voorstelling bevraagt de vooroordelen over de associaties die bij die kleur horen en dat doe ik door roze te ‘reclaimen’.
Een woord reclaimen
is controle nemen over een term die een negatieve connotatie heeft gekregen. Als je controle neemt over beledigingen, ontneem je fanatiekelingen het vermogen om die term nog op een schadelijke manier te gebruiken. 

In de westerse wereld wordt de kleur roze geassocieerd met zacht, liefde, meisjesachtig, kalmerend,… Het doel van de voorstelling is te tonen wat roze ook kan zijn: krachtig, fun, spontaan, lelijk,… 

Roze is badass en dat moet geweten zijn.

30CC en jij

Ik ben opgegroeid in Leuven, opgegroeid met al het theater en circus dat 30CC programmeert. In samenwerking met Cirkus in Beweging heb ik meerdere malen opgetreden op evenementen van 30CC.

Artiest in Beeld

30CC brengt de Leuvense artiestengemeenschap in beeld via deze raamtekeningen.
Kom meer te weten over dit project en ontdek alle andere artiesten in beeld.

Foto: © Jona Harnischmacher

Adres

Platte-Lostraat 281, Kessel-Lo

Vind Sien Van Acker op de Artiest in Beeld-kaart.

Raamtekening

Het werk van Sien Van Acker werd verbeeld door Lien Geeroms

Meer weten?

Volg Sien Van Acker op facebook