Het gedicht "Burgers van Calais" schreef ik voor Museum M bij het beeld "Les bourgeois de Calais" van Auguste Rodin. Het is ook te beluisteren tijdens de expo Rodin-Meunier- Minne, die je momenteel kunt bezoeken.

Identikit - Peter Mangel Schots

Wie ben je?

Elke dag ben ik op alle mogelijke manieren met taal bezig. Schrijven, vertalen, redigeren, corrigeren... Soms laat ik de woorden vrij spelen, soms roep ik hen tot de orde. En als ze moe zijn, geef ik hun nieuwe energie, want zij zijn tenslotte de onmisbare helden van al mijn verhalen en gedichten.

Waar ben je mee bezig?

Ik ben schrijver en dichter. Bij Uitgeverij PoëzieCentrum publiceerde ik twee dichtbundels en momenteel ben ik bijna klaar met een roman. Als ik mijn teksten op een podium mag brengen, ben ik gelukkig.

30CC en jij

Ik trad al meermaals op voor 30CC en omgekeerd ondersteunde 30CC de voorstellingen van mijn twee dichtbundels. Ik werk ook met 30CC samen voor De Eenzame Uitvaart.

P.S.

Ik coördineer De Eenzame UItvaart in Leuven. Dat is een literair-maatschappelijk initiatief waarbij een passend gedicht wordt geschreven en voorgedragen bij de uitvaart van eenzame overledenen.

Artiest in Beeld

30CC brengt de Leuvense artiestengemeenschap in beeld via deze raamtekeningen.
Kom meer te weten over dit project en ontdek alle andere artiesten in beeld.

Adres

Sluisstraat, 16 - bus 0201, Leuven

Vind Peter Mangel Schots op de Artiest in Beeld-kaart.

Raamtekening

Het werk van Peter Mangel Schots werd verbeeld door Muriel Princen.

Meer weten?

Neem een kijkje op de website van Peter Mangel Schots