Chiquilin de Bachin is een wals-tango van Astor Piazzolla samen gecomponeerd met Horacio Ferrer (lyrics). De kleine bedelende jongen Bachin in een restaurant in Buenos-Aries waar ze samen zaten was hun inspiratie. Het thema van de tekst is armoede, rouw, verlangen en schaamte.

Ludo Joly

Wie ben je?

Contrabassist in het nationaal orkest, leraar contrabas in het SLAC en oprichter bezieler van het ensemble Piacevole.

Waar ben je mee bezig?

Naast mijn opdracht in het orkest en als lesgever hou ik me bezig o.a. met het ontwikkelen van programma’s voor het kwintet. Zo staat er voor volgend seizoen een concert op 13 september gepland in het KADOC waar we samen met de Ghentsingers uit het muziekarchief van het KADOC een nieuw programma brengen en op 4 maart spelen we voor 30CC een concert met het accent op filmmuziek samen met Vincent Beer-Demander, mandoline.

30CC en jij

Sinds de oprichting van het ensemble exact 30 jaar geleden was het ensemble regelmatig te gast bij 30CC. Voor het Leuvense publiek zijn we dankzij 30CC dan ook geen onbekende. Een heel breed klassiek repertoire en samenwerkingen met Alfredo Marcucci, Philippe Cathérine, Philippe Thuriot, Tuur Florizoone, Patrick Riguelle en Jan Hautekiet passeerden de revue.

Artiest in Beeld

30CC brengt de Leuvense artiestengemeenschap in beeld via deze raamtekeningen.
Kom meer te weten over dit project en ontdek alle andere artiesten in beeld.

Adres

Ernest solvaystraat 69, Kessel-Lo

Vind Ludo Joly op de Artiest in Beeld-kaart.

Raamtekening

Het werk van Ludo Joly werd verbeeld door Lien Geeroms.

Meer weten?

Neem een kijkje op de website van Piacevole