Dit is een Draai-video van tout petit. Wie goed oplet, zal de Scheutsite en diens omliggende terrein in alle vier de werken herkennen.

tout petit slaat de handen in elkaar met There There Company, dOFt en Collectief Verlof. Deze vier Leuvense gezelschappen – die verschillende disciplines binnen de podiumkunsten belichten (waaronder dans, acrobatie, theater en hedendaags circus) - verenigen zich in hun eigen ruimte op de Scheutsite te Leuven. Onder de naam De Ruimte richten ze een onderzoeks- en creatieplek op met de hoop om een inspirerend en fors samenwerkingsverband uit te bouwen. Vanaf juli ’20 kan de creatieruimte in gebruik genomen worden. In september ’20 volgt wellicht de officiële opening van de site. De vier organisaties hebben de ambitie om in de toekomst, naast hun eigen werking, kleinschalige samenwerkingen aan te gaan. Het Draai videoproject is daarbinnen een fantastische eerste stap. Elk gezelschap creëert een video vanuit haar eigen artistiek verhaal met als rode draad het thema ‘draaien’.

Aanvullend bij het videoproject zal tout petit een Draai-performance brengen in STUK op zondag 23 augustus.


Identikit - Lies Cuyvers

Wie ben je?

Ik ben geboren en opgegroeid in Leuven. Als kind genoot ik van het spelen op straat en bracht ik uren door in de dansschool van Aike Raes. Voor mijn dansopleiding trok ik naar Nederland. Vervolgens woonde ik een tijd in Brussel. Om terug naar Leuven te keren toen ik kinderen kreeg. Leuven is een kleine, gezellige stad waar ook artistiek veel te beleven valt, en waar je kinderen al gauw zelfstandig op ontdekking kunnen. Ik word geprikkeld door voorstellingen in STUK en 30CC, expo's bij Museum M en PARCUM/ Abdij van 't Park en concerten bij Het Depot. Ik vind het geweldig om jonge mensen kansen te geven om zich artistiek te ontplooien, om ze te prikkelen en uit te dagen.

Waar ben je mee bezig?

Ik ben choreograaf en danser bij het gezelschap tout petit. Wij maken dansvoorstellingen voor een jong publiek. In 2012 is tout petit opgericht. Sindsdien maakten we vier voorstellingen waarmee we op tournee gaan in België. Internationaal speelden we op verschillende festivals, onder meer in Londen, Wenen, Berlijn en Lausanne. Momenteel werken we aan onze vijfde voorstelling: Drrraai. De voorstelling zal in première gaan in oktober’20. Een korte preview zal in STUK te zien zijn op zondag 23 augustus’20. Gekoppeld aan dit project maken vier Leuvense gezelschappen een video rond draaibewegingen.

30CC en jij

tout petit speelde op Rode Hond-festival met de voorstellingen luid, licht! en Schots en scheef. Met de eerste voorstelling van tout petit, Kom mee Leon!, speelden we schoolvoorstellingen in het Wagehuys/30CC. 'Man bijt hond' draaide daarover een reportage.
Ik ben daarnaast een frequent bezoeker van 30CC.

Artiest in Beeld

30CC brengt de Leuvense artiestengemeenschap in beeld via deze raamtekeningen.
Kom meer te weten over dit project en ontdek alle andere artiesten in beeld.


Adres

Henri Regastraat 40, Leuven

Vind Lies Cuyvers op de Artiest in Beeld-kaart.

Raamtekening

Het werk van Lies Cuyvers werd verbeeld door Muriel Princen.

Meer weten?

Neem een kijkje op de website van tout petit.