ON CHESIL BEACH – een monoloog gebaseerd op het boek van Ian McEwan – heb ik gemaakt en gespeeld als bachelorproef aan LUCA Drama, gecoacht door Steven Beersmans.

Identikit - Ellis Meeusen

Wie ben je?

Ellis Meeusen (Antwerpen, 1993) studeert in 2020 af als speler-maker en schrijfster aan LUCA School Of Arts in Leuven. Als actrice speelde ze tijdens haar opleiding bij Bloet/Jan Decorte & Sigrid Vinks in de productie 'Hamlet 0.2' en deed ze stemmenwerk voor de voorstellingen 'Esperanto' en 'Hangar' van Lucas Derycke. Ze werkte als regieassistente mee aan 'Hybris' van Christophe Aussems bij Het nieuwstedelijk.
De voorbije jaren ontwikkelde Ellis een grote liefde voor schrijven. Wat ze schrijft, houdt vaak het midden tussen poëzie, proza en theater en vertrekt niet zelden vanuit een fascinatie voor het niet-geleefde leven en een vrouwelijke stem.
Ze schreef onlangs de korte theatertekst 'Ik bel in verband' in de reeks Het Nieuwstedelijk Speelt Hoe Dan Ook. Haar kortverhaal 'vloed' werd gepubliceerd door literair tijdschrift Das Magazin en haar eerste toneeltekst 'Faren' - geschreven en gespeeld als masterproef aan LUCA Drama - werd in 2020 uitgegeven bij De Nieuwe Toneelbibliotheek.

Waar ben je mee bezig?

Ellis ontwikkelt haar weg als schrijfster, maakster en speelster. Deze zomer trekt Ellis met Vlaams-Nederlands huis deBuren op schrijfresidentie naar Parijs. Daar werkt ze onder andere aan een nieuwe theatertekst voor een jeugdvoorstelling, die in het voorjaar van 2021 in première gaat. Ze werkt komend seizoen als (stem)actrice mee aan de nieuwe productie 'Wild' van Lucas Derycke en herneemt haar afstudeervoorstelling Faren.
Ellis richtte samen met haar vroegere studiegenoten Collectief NOK op bij hun afstuderen. In maart 2021 organiseert Collectief NOK een tweede editie van het NOK festival.
Als theaterdocente begeleidt ze vanaf september een jaarreeks bij Artforum en maakt ze een voorstelling bij Kindertheater Stekelbaars.

30CC en jij

In 2019 werd Collectief NOK gekozen om de Eigen Kweek-productie van dat jaar te maken. Dat werd 'Roberto Zucco', naar de theatertekst van Bernard-Marie Koltès. Hun hedendaagse enscenering van het stuk trok langs verschillende Vlaams-Brabantse cultuurcentra en streek zo ook neer in 30CC. Dat voelde na talloze theaterbezoeken gedurende haar jaren aan LUCA Drama toch een beetje als thuiskomen.

Artiest in Beeld

30CC brengt de Leuvense artiestengemeenschap in beeld via deze raamtekeningen.
Kom meer te weten over dit project en ontdek alle andere artiesten in beeld.


Adres

Ellis Meeusens raam ligt buiten bereik. Tekenaar Muriel Princen heeft het werk van Ellis Meeusen verbeeld op de ramen van de kantoren van 30CC:
Rijschoolstraat 4, Leuven

Vind Ellis Meeusen op de Artiest in Beeld-kaart.

Raamtekening

Het werk van Ellis Meeusen werd verbeeld door Muriel Princen.

Meer weten?

Volg Ellis Meeusen via @ellismeeusen op instagram.