ZOZOÖFZO is een onvergetelijke, spannende en beeldende beleving voor kinderen vanaf 4 jaar waarin de betekenis van abstracte begrippen als ‘goed’ en ‘slecht’ onder de loep genomen worden. Groenten en fruit kunnen slecht worden. Maar kunnen mensen dat ook?

Een groepje charmante toneelspelers, volledig in het wit, staan vol trots klaar om hun 1-minuut-voorstelling eindelijk aan het grote publiek te laten zien. Maar dan krijgen ze onverwacht een brief van iemand die roet in het eten komt gooien...

Dag allemaal,

ik ben de strenge meneer

en ik kom langs in jullie zaal

ik kom kijken naar jullie toneel

en zorg er maar voor dat ik mij niet verveel!

maar let op

want ik ben echt de wereldtop

en als het niet is zoals ik het wil

dan krijgen jullie kletsen op de bil!

ik kom zo snel als ik kan

maak mij jullie grootste fan

en als jullie daar niet slagen

mogen jullie nooit iets van mij vragen!

PS. ik hou erg van pizza

Overtuigd dat zijn mening de absolute waarheid is, doen ze er alles aan om hem tevreden te stellen. Iets groter, wat kleiner, nog mooier, veel fijner. Terug lager, veel trager, meer kleuren, niet zeuren.

De strenge meneer brengt alles en iedereen aan het twijfelen. Maar wat is de betekenis van zijn mening? En is die wel zo belangrijk? De kinderen zitten tussen twee vuren: gaan ze mee in het verhaal van de Strenge Meneer of willen ze de ondertussen wanhopige toneelspelers helpen?

Zo, zo of zo?

Ze doen hun best, dat is zeker. Maar voor wie is dat genoeg?

Op 4 oktober gaat ZOZOÖFZO in première bij 30CC.


Identikit - dOFt

Wie zijn jullie?

dOFt – uit te spreken als ‘d of t’, met de d van dans en de t van theater – creëert voorstellingen met eigen spellingsregels. Net zoals je je soms afvraagt of een woord geschreven is met een ‘d’ of een ‘t’, kan het publiek twijfelen bij een dOFt-voorstelling over de exacte discipline: is het nu dans of theater?

dOFt is een dynamisch, ambitieus, Leuvens danstheatergezelschap en maakt verrassende en uitdagende voorstellingen voor kinderen, jongeren en volwassenen.

Het gezelschap werd  in  2016 opgericht door Piet Van Dycke, Jonas Vermeulen en Nele Vermeulen. Het team is ondertussen versterkt door productioneel, organisatorisch toptalent Sam Cunningham. Als vierde kernlid staat Sam in voor het algemene reilen en zeilen binnen het gezelschap en bouwt ze mee aan de theatrale en dansante weg die dOFt hoopt te bewandelen.


Als kers op de taart, ontvingen we de Leuvense Cultuurprijs voor Beloftevol Talent 2017 als waardering voor onze inzet bij (Leuvense) projecten (zoals Vaart, Eigen Kweek, Muzette...) en Leuvense organisaties zoals Artforum, fABULEUS, Wisper en Bamm!

"omdat dOFt een originele, aanstekelijke en genereuze mix van theater en dans brengt, zonder zich te laten afschrikken door hokjes en categorieën."

"omdat de makers van dOFt overlopen van ambitie en vele, uiteenlopende talenten combineren."

"omdat het tomeloos enthousiasme en de professionaliteit die hun werking typeert, de jury vertrouwen geeft dat er een mooie toekomst is weggelegd voor dOFt, niet enkel binnen onze landgrenzen."

Vanaf juli 2020, krijgen we ook een eigen creatie- en experimenteerruimte in Kessel-lo, die we delen met 3 andere professionele gezelschappen. Door onze eigen ruimte zal niet enkel de verkregen autonomie en de kans tot vrije zelfreflectie bijdragen tot innovatie, maar ook de kans om met elkaar in interactie te gaan. Daarnaast willen we ook de deuren openen voor andere jonge makers.

Waar zijn jullie mee bezig?

Onze hoofdactiviteit is het creëren, produceren en spelen van danstheatervoorstellingen. We staan bekend voor onze strakke uitvoering, poëtische beelden en acrobatische, gedetailleerde bewegingstaal. Onze kracht ligt in de relativering van het hier en nu. Onze dagelijkse gewoontes en manier van denken en leven worden ontleed en binnenstebuiten gekeerd. Dit resulteert in zelfironie, een flinke dosis humor en origineel tekstmateriaal met een herkenbaar karakter dat tegelijk luchtig maar toch bijtend uit de hoek komt. We spelen dan ook graag met verwachtingen, door af te stappen van een logische en klassieke verhaalstructuur. We laten ons ook inspireren door verscheidene kunstdisciplines zoals geluidskunst, circus, zang, proza, muziek en beeld. Dit, in combinatie met de humor, het sterke audiovisuele karakter, de leesbare choreografieën en theatrale elementen, zorgen voor een eclectische ervaring voor de kijker.

We willen met onze pas de deux tussen dans en theater een eigen toneeltaal ontwikkelen die de perfectie van het imperfecte toont in toegankelijke, maar tegelijk uitdagende, voorstellingen. We blijven dan ook onderzoeken hoe we een publiek kunnen ontwapenen, of dat nu kinderen, jongeren of volwassenen zijn. dOFt tovert de theatrale ruimte om in een wereld die wel iets weg heeft van de onze, maar waarbij onbeschroomd de schijnwerpers op de immer complexe menselijke natuur worden geschenen.

30CC en jij

We zijn sinds onze oprichting in 2016 nauw verbonden aan onze thuisstad Leuven en het Leuvens cultuurcentrum 30CC. Zij ondersteunen graag talent uit eigen bodem. Al sinds het prille begin van dOFt bouwt 30CC mee aan ons gezelschap zowel op artistiek, logistiek, productioneel, technisch en financieel vlak. Al enkele jaren openen zij de deuren om te repeteren aan onze nieuwe producties. Ook krijgen we jaarlijks de kans via 30CC om ons werk te presenteren aan het Leuvense publiek (avond-, familie- en schoolvoorstellingen). Wij zijn zeer dankbaar voor het vertrouwen dat 30CC in dOFt heeft.

P.S.

Wij zijn dOFt, maar niet zonder een publiek, dus ook u: BEDANKT!

Artiest in Beeld

30CC brengt de Leuvense artiestengemeenschap in beeld via deze raamtekeningen.
Kom meer te weten over dit project en ontdek alle andere artiesten in beeld.

Adres

Toekomststraat 4, Kessel-Lo

Vind dOFt op de Artiest in Beeld-kaart.

Raamtekening

Het werk van dOFt werd verbeeld door Lien Geeroms

Meer weten?

Neem een kijkje op de website van dOFt