Peek-a-Boo! a knock-out comedy!


In the left corner … Boğa Crackin’ Pas͑tek!
In the right corner … Galli Royal Pas͑tek!

Peek-a-Boo! is een straattheatervoorstelling voor jong en oud,
een boksmatch vol kluchtige acrobatie en onweerstaanbare slapstick,
met een linkse vol emotie,
een rechtse met energie,
een uppercut van humor.

Een boksmatch om je een breuk te lachen!


Identikit - Compagnie Charlie

Wie ben je?

Compagnie Charlie is opgericht door Johan Dils, Maxime Membrive en Johannes Vanbinnebeek. Na hun opleiding als acteur stortten ze zich op stages slapstick, clownerie, dans en acrobatie.

We vinden elkaar in die heerlijke ontmoeting van straattheater & circus, slapstick, fysiek en komiek spel, absurde knokpartijen, jachtige achtervolgingen, dwaze ongelukken, gewaagde stunts, burleske valpartijen, clownerie, dans en acrobatie.

Waar ben je mee bezig?

Geïnspireerd door Charlie Chaplin, Buster Keaton, Harold Lloyd, Laurel and Hardy ligt hier onze uitdaging: straattheater-/circusvoorstellingen maken die als een frisse wind doorheen de burleske traditie waaien.

We voeden ons met onze dromen en worden geïnspireerd door een universum vol poëzie, levensvreugde en stommiteiten. Aangepord door onze eigen idiotie leggen we ons één taak op: het publiek tot tranens toe vermaken.
Ziedaar de hartklop van Compagnie Charlie!

30CC en jij

We repeteerden onze voorstelling Peek-a-Boo! in de Predikherenkerk met dank aan Jonas Van Soom van 30CC en CIRKL. Zij programmeerden ons voor CIRKL 2020. In augustus zal Peek-a-Boo! dankzij CIRKL en 30CC in Leuven te zien zijn. Ook voor onze nieuwe voorstelling Rakanyak zijn we welkom voor residenties bij 30CC en CIRKL.

P.S.

Beste vrienden,

We zijn blij u te kunnen melden dat we alle drie in goede gezondheid verkeren. Tegelijkertijd zijn we ook zeer bezorgd om alle huishoudens die getroffen zijn door het virus, door het verlies van sociale verbinding, financiële zorgen, vervlogen hoop, gemis aan kalmte en sereniteit, de moeilijkheid zich aan te passen aan de situatie, om te gaan met angst en de onzekere toekomst, ... we denken aan elkeen. Ons werk zal gekleurd worden door deze wereldwijd gedeelde beproeving.

Voor Compagnie Charlie waren het ook moeilijke tijden. Vandaag staan we voor de realiteit dat we enkele maanden verloren om onze voorstelling te vertonen. De financiële gevolgen voor het gezelschap, onze medewerkers en onszelf zijn niet gering. Bovenal waren we verdrietig om straten zonder festivals en spektakel te zien en dat we niet konden doen wat we het liefste doen: het publiek ontmoeten, met een lach, een traan, een gefronste wenkbrauw of een uitgestoken hand.
We blijven in verbinding met onze collega-kunstenaars, gezelschappen, culturele organisaties, de kunstensector en andere sectoren van onze samenleving. We hopen dat iedereen een oplossing en ondersteuning vindt die ook onze samenleving en planeet ten goede komt.

Met de zomer in aantocht, beste programmator, geacht publiek, opent zich een nieuw perspectief voor cultuur. Compagnie Charlie biedt u al haar solidariteit, creativiteit en flexibiliteit om de straten de komende maanden vol theater te blazen. Aarzel niet ons te contacteren als u ideeën hebt voor culturele evenementen, buurt- of wijkfeesten. We denken graag samen met u na hoe Peek-a-Boo! op een veilige wijze aan te bieden aan uw publiek.

We geven ook vol vreugde nieuws mee van onze vrienden, de Pasteks!

De familie Pastek bleef niet gespaard van de gezondheidscrisis. We kwamen via videoconferentie in contact met de Pasteks. Zodra ze begrepen dat ze niet heel hard moesten roepen om de afstand via de computer te overbruggen, konden we hun wedervaren volgen. Patasj, Boga en Galli waren on tour met hun spectaculaire bokswedstrijd. Omwille van de veiligheidsmaatregelen waren ze, ver van hun thuisregio Berktishtan, gestrand “ergens tussen Warshau, Zagreb en Boekarest”. Ons fameuze trio was er snel bij om hun levenswijze aan de nieuwe situatie aan te passen. Ze veranderden hun boksring in een tijdelijk permanente verblijfplaats. Boga maakte, midden op het lokale dorpsplein, een gemeenschapsmoestuin. Galli leerde de jongeren van het dorp te boksen op 1,5 meter afstand van elkaar. Patasj toonde de oudjes hoe uiensoep te maken in een betonmolen. Kortom, de Pasteks doen wat ze altijd doen, ze passen zich aan aan de noden van ieder om hen heen.

Artiest in Beeld

30CC brengt de Leuvense artiestengemeenschap in beeld via deze raamtekeningen.
Kom meer te weten over dit project en ontdek alle andere artiesten in beeld.

Adres

J.P. Minckelersstraat 186, Leuven

Vind Compagnie Charlie op de Artiest in Beeld-kaart.

Raamtekening

Het werk van Compagnie Charlie werd verbeeld door Muriel Princen.

Meer weten?

Neem een kijkje op de website van Compagnie Charlie