Dit is de trailer van Niet echt, wel waar. Een voorstelling van Fernand over de codes van het theater op maat van 13-jarigen.

Identikit - Bram Kelchtermans

Wie ben je?

Mijn naam is Bram! Na mijn master in de (sociale) geografie hier aan de KU Leuven ben ik naar de toneelacademie in Maastricht getrokken. Na de opleiding tot theatermaker en dramadocent heb ik een tijdje vast bij Mooss (nu Bamm!) gewerkt in OPEK. Daar werk ik nu al even niet meer, maar als freelance docent ben ik nog steeds aan de slag bij Wisper en Artforum/Urbanwoorden, twee organisaties die ook in OPEK huizen. Een deel van mijn tijd ben ik ook aan de slag in de Educatieve Master muziek en podiumkunsten bij LUCA SCHOOL OF ARTS om daar nieuwe drama- en muziekdocenten op te leiden. Naast het drama-les-geven ben ik vooral theater aan het maken en voorstellingen aan het spelen.

Waar ben je mee bezig?

Artistiek ergens vast in dienst werken is in deze tijd maar een aantal mensen gegund. Het artistieke werk is dus projectmatig en varieert tussen het acteerwerk voor podium en televisie aan de ene kant en het regiewerk bij amateurgezelschappen of sociaal-artistieke organisaties aan de andere kant.
Het meest trots ben ik op ons Leuvens gezelschap Fernand dat ik samen met Heleen Desmet, Sabien Van Moorter, Carl von Winckelmann en Steven Beersmans vorm. Wij maken schoolvoorstellingen voor de eerste graad van het middelbaar onderwijs met als gezonde ambitie pubers te verleiden tot het theater. We waren het voorbije seizoen op tournee met de voorstelling 'Niet echt, wel waar' en zullen daar ook volgend seizoen mee door het hele land reizen.
Op dit moment ben ik aan het repeteren bij TUNING PEOPLE (Karolien Verlinden) voor hun nieuwe voorstelling KAPOT (6+) die in februari '21 (dat is nog lang!) in première zal gaan. Er zitten ook opnames aan te komen voor een Nederlandse televisieproductie, De Stamhouder. We zijn met het gezelschap Fernand trouwens iets aan het maken voor de zomerprogrammatie in Leuven. Het aanzoek, en zo, is/was te zien op 22 augustus op het binnenplein van de bibliotheek.

30CC en jij

Zonder (Fernande van) 30CC zou het gezelschap Fernand nooit het levenslicht gezien hebben. De eerste voorstelling, Niet echt, wel waar, hebben we in opdracht van 30CC gemaakt voor het project Musette. Waarbij alle scholieren van het eerste middelbaar uit de Leuvense scholen de bibliotheek, museum M en de schouwburg bezoeken. Het is een zelfrelativerende voorstelling die uitlegt hoe theater werkt en hoe je naar theater kan kijken. Ze probeert tieners te verleiden tot theater, zoals Jeroen Meus Vlaanderen laat koken. 30CC is voor het gezelschap Fernand altijd een steunende partner geweest en is dat nog steeds. Verder heb ik het geluk gehad ook al voor eigen projecten in de podiumruimte van Cas-co te mogen resideren en ken ik 30CC natuurlijk ook als huis om naar collega's te gaan kijken.

P.S.

Ja voor de kunsten! Laat ons lief zijn voor elkaar!

Artiest in Beeld

30CC brengt de Leuvense artiestengemeenschap in beeld via deze raamtekeningen.
Kom meer te weten over dit project en ontdek alle andere artiesten in beeld.

Foto: © Aaron Lapeirre

Adres

Pleinstraat 72, Heverlee

Vind Bram Kelchtermans op de Artiest in Beeld-kaart.

Raamtekening

Het werk van Bram Kelchtermans werd verbeeld door Isabelle Geeraerts.

Meer weten?

Neem een kijkje op de website van Fernand