'Bob Dylan has a lot on his mind' is een klankgedicht gebaseerd op de koppen van de New York Times op 12 juni 2020.

Identikit - Annemarie Peeters

Wie ben je?

Schrijver. Muzikant. Performer. Journalist. Mooie-woorden-maker of samen-bedenker in de culturele sector. Dramaturg. Twijfelaar. Kijker aan de kant, schreeuwer in het veld. Danser in de nacht. Potlood in de aanslag: we zien wel wie ik ben.

Waar ben je mee bezig?

Mijn debuut 'Ook bomen slapen' verscheen in 2018 bij uitgeverij Vrijdag. Een poëtische, stormachtige en soms rauwe roman over wat het betekent om een ‘stem’ te hebben – of niet. In 2019 maakte ik samen met de tedere gekken van Nadar Ensemble een kindervoorstelling (‘Dubbelgangers') en bokste ik de muzikale performance ‘Ook bomen slapen’ in elkaar. ‘Verdwijntijd’ (Imago Mundi, een autobiografisch vertelconcert) gaat volgend seizoen in première, Bel Ayre (Lieselot De Wilde) zal enkele liedteksten van me zingen en zo sudderen er nog wel wat plannen. Tijdens de lockdown ging mijn verbeelding in overdrive en toen kwamen er plots klankgedichten op mijn harde schijf terecht. 'Boek Nummer Twee’ vervolgt ondertussen de lange, maar mooie reis tussen mijn hoofd en het witte blad. Een hele zomer lang.

30CC en jij

30CC gaf me in de zomer van 2019 de kans om het verhaal van 'Ook bomen slapen' naar het podium te vertalen. Samen met topsopraan Elise Caluwaerts en stemkunstenares Maja Jantar zongen, schreeuwden en fluisterden we de personages uit mijn roman tot leven in een reeks zinderende, zo-dichtbij-dat-het-bijna-te-dicht-is huiskamervoorstellingen.

Artiest in Beeld

30CC brengt de Leuvense artiestengemeenschap in beeld via deze raamtekeningen.
Kom meer te weten over dit project en ontdek alle andere artiesten in beeld.

Foto: © Benny De Grove 

Adres

Petrusberg 38, Heverlee

Vind Annemarie Peeters op de Artiest in Beeld-kaart.

Raamtekening

Het werk van Annemarie Peeters werd verbeeld door Isabelle Geeraerts.

Meer weten?

Neem een kijkje op de website van Annemarie Peeters.