Bert Vanden Berghe begon aan zijn carrière als opvoeder, waarna hij verder studeerde aan onder andere circusscholen in Brussel en Granada. Daarnaast specialiseerde hij zich in handbalanceren waarin hij ondertussen zijn eigen taal ontwikkeld heeft. Bert Vanden Berghe vertrekt vanuit zijn eigen lichaam, hij bekijkt het niet als een mens met al zijn sociale contexten, maar als het puur lichamelijke , als een gewerveld dier. Vanuit dit vertrekpunt maakt hij zowel circusacts van 5 minuten als veel langere voorstellingen die meer zijn dan circus alleen.

De afgelopen 4 jaar werkte Bert Vanden Berghe aan zijn voorstelling A sensitive case, vorige week werkte hij in de Predikherenkerk in het kader van zijn residentie bij Cirklabo Leuven.

In A sensitive case beweegt Bert Vanden Berghe zich zorgvuldig tussen en door sculpturen die opgebouwd zijn uit muizenvallen. Het idee voor de voorstelling ontstond vanuit een korter circusnummer waarin de muizenvallen ook gebruikt werden. Van daaruit is het verder gegroeid tot een veel bredere en langere performance.

Meer weten?

Neem een kijkje op zijn website of volg Bert op facebook of instagram.