Lucas Derycke studeerde radio aan het RITCS in Brussel, sindsdien vormt audio een rode draad doorheen zijn werk. Na zijn studie werkte hij voor de radio in Duitsland, waar hij in 2017 de Hörspielpreis der Kriegsblinden kreeg voor zijn audiowerkstuk Screener. Naast zijn werk voor de radio in Duitsland maakte hij ook een jaar lang deel uit van Het nieuwstedelijk, het stadsgezelschap van Hasselt, Leuven en Genk.

Op dit moment werkt Lucas Derycke aan zijn nieuwe voorstelling Wild. Samen met acteur Matthias Van de Brul repeteerde hij al in Neerpelt en vorige week ook in Leuven in het Wagehuys. 

Wild vertelt het verhaal van een schooljuf die tijdens een schoolreisje de kinderen achter zich laat en de natuur in trekt. Zelf omschrijft Lucas de voorstelling als een roadtrip van een mens op zoek naar zijn of haar plek in de natuur. Het idee voor de voorstelling ontstond uit de vele wandelingen die hij deed zowel in het buitenland als in Schaarbeek, waar hij woont. Normaal gezien ging de voorstelling op 20 februari in première, nu staat hij ingepland in Januari 2022 in het Wagehuys.

Meer weten?

Neem een kijkje op zijn website.

Foto: Felix Blume