Tussen de soep en de feiten

di 21/02/2017 - 12:15
di 21/03/2017 - 12:15
di 18/04/2017
Literatuur
Matinee, Gratis
Dit evenement is gratis

Bij een bord dagverse soep en je meegebrachte boterhammen maken we een beschouwing bij een actueel feit. Een expert ter zake belicht het thema met feiten, visie en achtergronden. Hierbij gaan we dieper dan vluchtige, oppervlakkige headlines die vandaag de norm zijn in vele hedendaagse media. We nemen een klein uur de tijd. Vragen stellen is uiteraard mogelijk

De toegang is gratis. Je hoeft niet vooraf in te schrijven. Woon of werk je in Leuven? Ben je student? Iedereen is welkom. We verwachten je om 12.15 uur en we ronden af rond 13.00 uur. Intussen kan je je eigen lunch verorberen, lekker warme soep krijg je ter plaatse.

Beetje later aanpikken? Beetje vroeger weg moeten? Geen probleem. De zaal is zo opgesteld dat je discreet kan aanpikken of wegglippen.

ANDERS WONEN IN DE TOEKOMST

“Het nieuwe wonen moeten qua beleving concurrentieel zijn met wat we ons voorstellen bij villaatjes in het buitengebied”, zegt Leo Van Broeck, Vlaams Bouwmeester. Hij schetst een visionair beeld van hoe we onze steden en de woonruimte in de toekomst kunnen organiseren.

Is er wel voldoende ruimte voor de verwachte bevolkingstoename? 500.000 extra woningen en de aangekondigde ‘betonstop’, is dat wel combineerbaar? Toch wel. Kom luisteren naar de eigenzinnige visie van Leo Van Broeck. Een visie die steeds breder gedragen wordt, ook door de Vlaamse Regering. Hij gelooft in sterke woonconcepten om de Vlaming af te helpen van zijn ruimtevretende honger naar een alleenstaande woning op het platteland. Op die manier kunnen we én meer mensen aangenaam huisvesten, én onze schaarse open ruimte vrijwaren.

Dit evenement is gratis