Tussen de soep en de feiten

di 21/02/2017 - 12:15
di 21/03/2017 - 12:15
Literatuur
Matinee, Gratis
Dit evenement is gratis

Bij een bord dagverse soep en je meegebrachte boterhammen maken we een beschouwing bij een actueel feit. Een expert ter zake belicht het thema met feiten, visie en achtergronden. Hierbij gaan we dieper dan vluchtige, oppervlakkige headlines die vandaag de norm zijn in vele hedendaagse media. We nemen een klein uur de tijd. Vragen stellen is uiteraard mogelijk

De toegang is gratis. Je hoeft niet vooraf in te schrijven. Woon of werk je in Leuven? Ben je student? Iedereen is welkom. We verwachten je om 12.15 uur en we ronden af rond 13.00 uur. Intussen kan je je eigen lunch verorberen, lekker warme soep krijg je ter plaatse.

Beetje later aanpikken? Beetje vroeger weg moeten? Geen probleem. De zaal is zo opgesteld dat je discreet kan aanpikken of wegglippen.

AANSLAGEN IN BRUSSEL. 1 JAAR LATER.

Alexander Van Leuven is radicaliseringsambtenaar van de stad Mechelen (de eerste van België) en lid van de onderzoekseenheid aan het Centrum Interculturalisme, Migratie en Minderheden aan de KU Leuven. Hij komt dagelijks in contact met levens die lijden onder de gevolgen van de aanslagen in Brussel op 22 maart 2016. Vanuit beide achtergronden (een praktische en een theoretische) vertelt hij zijn kant van het verhaal.

Dit evenement is gratis