RISJAAR DREI

Toneelhuis & Olympique Dramatique
ma 27/02/2017 - 20:00
di 28/02/2017 - 20:00
wo 01/03/2017 - 20:00
Theater
150' - zonder pauze

Ticketprijzen

€ 18 (rang 1) - € 16 (rang 2) - € 8 (rang 3)

Risjaar is afstotelijk. Hij is prematuur geboren, onaf. Hij is misvormd, hij mankt en hij is lelijk als de nacht. Tijdens de Rozenoorlogen die plots uitbraken na de dood van Hendrik Vijf, heeft Risjaar als een beest gevochten voor zijn familie, aan de zijde van zijn broer Edwaar. En nu is Edwaar koning, dankzij een aantal brutale politieke moorden, uitgedacht door zijn kreupele broertje. Maar helaas brengt het einde van de oorlog voor Risjaar niet de langverhoopte rust.

"Het zijn gekke, onbetrouwbare tijden: de werkelijkheid overtreft de fictie steeds vaker. De verkiezing van Donald Trump is alleen maar het meest voor de hand liggende voorbeeld. Ik ben nu aan het repeteren voor Risjaar Drei. Dat stuk, een bewerking van Richard III van Shakespeare, is meer dan vierhonderd jaar oud, maar er zitten monologen in die zo uit 2017 lijken te komen ­ over uitschot dat buiten de grenzen moet worden gehouden, bijvoorbeeld.» (Peter Van den Begin)


In de pers

Credits

Van Olympique Dramatique tekst en regie Tom Dewispelaere Stijn Van Opstal vrij naar Richard III (William Shakespeare), Risjaar Modderfokker den Derde, (Tom Lanoye en Luk Perceval), Richard III (Willy Courteaux), Richard III (Wannes Van de Velde) met Peter Van den Begin, Jan Decleir, Mieke De Groote (vervanging voor Sofie Decleir), Koen De Sutter, Nico Sturm, Sanne Samina Hanssen, Marc Van Eeghem en Jonas Vermeulen scenografie en lichtontwerp Stef Stessel soundscape Eavesdropper (Yves De Mey)

www.toneelhuis.be

Bekijk en luister online

Ticketprijzen

€ 18 (rang 1) - € 16 (rang 2) - € 8 (rang 3)