BERNHARD TRILOGIE: "REDDE WIE ZICH REDDE KAN" GEEN SLECHTE TITEL (2005)

tg STAN
wo 07/06/2017 - 20:00
Theater

Ticketprijzen

€ 16

Jolente De Keersmaeker, Sara De Roo en Damiaan De Schrijver maken een opvolger van Alles is rustig. Onder de titel '“Redde wie zich redden kan” geen slechte titel'(uit 'Am Ziel' 1981) spelen ze een aantal van Bernhards 'Dramolette'. Nog explicieter dan in 'Alles is Rustig' ontleedt Bernhard in deze 'minidrama’s' genadeloos het complexe, onverwerkte Duitse naziverleden én het sluimerende fascisme in onze maatschappij.

Op donderdag 8 juni presenteert STAN een Thomas Bernhard-marathon van zo’n zes uur.

  • Alles is rustig (1999)
  • "Redde wie zich redden kan" geen slechte titel (2005)
  • Eind goed al goed (2013)

Omdat Bernhard de gewetensonderzoeker van het individu is, maar ook van de politiek en de kunst en de cultuur in het bijzonder. Omdat hij de taal plooit en breekt, omdat hij zout legt op de slakken, omdat hij zijn vinger op de wonde legt, omdat hij heilige huisjes sloopt, god noch gebod kent. Een genadeloos gewetensonderzoek, gelukkig niet zonder een flinke portie humor.


Credits

met Jolente De Keersmaeker, Sara De Roo en Damiaan De Schrijver tekst naar Dramolette (Freispruch, Eis, Maiandacht, Match en A Doda) première 16 februari 2005, Kaaitheater

De spelers hebben een tijdje geleden beslist om twee jonge pas afgestudeerde acteurs bij de Bernhard-trilogie te betrekken. Sara Haeck en Jonas De Vuyst hebben in deel 1 en deel 2 een kleine rol op de scène. In deel 3 nemen ze op een bepaald moment de rol van Sara De Roo en Damiaan De Schrijver over.

www.stan.be

Ticketprijzen

€ 16