BERNHARD TRILOGIE: ALLES IS RUSTIG (1999)

tg STAN
di 06/06/2017 - 20:00
Theater

Ticketprijzen

€ 16

Hoofdpersonage Moritz Meister (Damiaan De Schrijver) is een gevierd auteur, die net zijn meesterwerk 'de tetralogie' voltooid heeft. Samen met zijn vrouw (Sara De Roo) leeft hij teruggetrokken in een idyllisch huis in de Duitse Voor-Alpen. Meister wacht enkel nog op de Nobelprijs om volmaakt gelukkig te zijn.

Bernhard hekelt de ijdelheid, de zelfingenomenheid en de decadentie van cultuurmensen en intellectuelen die aan de zijlijn toekijken en steevast holle bespiegelingen maken.

Op donderdag 8 juni presenteert STAN een Thomas Bernhard-marathon van zo’n zes uur.

  • Alles is rustig (1999)
  • "Redde wie zich redden kan" geen slechte titel (2005)
  • Eind goed al goed (2013)

Omdat Bernhard de gewetensonderzoeker van het individu is, maar ook van de politiek en de kunst en de cultuur in het bijzonder. Omdat hij de taal plooit en breekt, omdat hij zout legt op de slakken, omdat hij zijn vinger op de wonde legt, omdat hij heilige huisjes sloopt, god noch gebod kent. Een genadeloos gewetensonderzoek, gelukkig niet zonder een flinke portie humor.


Credits

van en met Jolente De Keersmaeker, Sara De Roo, Damiaan De Schrijver en een gastacteur tekst naar Über allen Gipfeln ist Ruh première 12 mei 1999, Vooruit

De spelers hebben een tijdje geleden beslist om twee jonge pas afgestudeerde acteurs bij de Bernhard-trilogie te betrekken. Sara Haeck en Jonas De Vuyst hebben in deel 1 en deel 2 een kleine rol op de scène. In deel 3 nemen ze op een bepaald moment de rol van Sara De Roo en Damiaan De Schrijver over.

www.stan.be

Ticketprijzen

€ 16